![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Poszukuję dobrego szkolenia / kursu online z lokalizacji gier komputerowych. Czy ktoś z was odbywał kiedyś takie szkolenie i mógłby polecić firmę, która się tym zajmuje lub wrzucić jakiś link do oferty? Interesują mnie oczywiście sprawdzone źródła (zależy mi na wiedzy, a nie zaświadczeniu).
Chodzi mi o szkolenia od strony IT, najlepiej z programów typu Visual Localize i Alchemy Catalyst. Dzięki za pomoc. |
|
||||
|
||||
![]() Też się rozglądałam za czymś takim, ale szczerze powiem, że nic takiego nie znalazłam
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Spróbuję, bardzo dziękuję za odpowiedź!
|
|
||||
|
||||
![]() Też mnie interesuje ten temat, kilka razy spotkałam się z ogłoszeniami pracy przy tłumaczeniu gier, ale nie wiem czy czułabym się na siłach...
Ostatnio edytowane przez Queen : 07-16-2017 o 22:32. |
|
||||
|
||||
![]() A tak poza tym, czy ktoś wie, jak wygląda finansowo "support" językowy strony o grach komputerowej?
Chodzi nie tylko o tłumaczenia podstawowych słów/ wyrażeń/ informacji, ale i i odpowiedzi na zapytania graczy danego portalu w języku docelowym? Jak wycenić takie tłumaczenie? Ostatnio edytowane przez Queen : 07-16-2017 o 22:33. |
|
||||
|
||||
![]() Również interesuję się tego typu szkoleniem, nadal nikt nie ma informacji o tym, czy gdzieś są prowadzone takie kursy/praktyki?
|
|
||||
|
||||
![]() A czy możesz polecić takiego wydawcę/ lokalizatora? Gdzie można znaleźć takie informacje?
|
|
||||
|
||||
![]() Nie wiem, czy takie kursy istnieją i jak je znaleźć, ale jeśli chodzi o przemysł gier to chyba najlepszą opcją jest bezpośrednie zgłoszenie się do firm. Jakiś czas temu Blizzard miał akcję, której poszukiwał moderatorów na swoich wielojęzycznych forach. Gry niezależnyh wydawców zwykle nie mają środków na lokalizację swoich gier i szukają wolontariuszy (gra Darkest Dungeon była w takiej sytuacji i znam osobiście osoby, które brały w tym udział).
|
|
|||||
|
|||||
![]() Wątek trochę stary, więc podbijam: czy pojawiły się jakieś szkolenia z tego zakresu?
|
|
||||
|
||||
![]() A może by tak na głęboką wodę?
Tutaj można się zgłosić do projektów lokalizacji gier: [url]https://inlingogames.com/en/[/url] |