![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Teraz jest pora wakacyjna. Dużo wrażeń i odpoczynku. Fajnie mieć jak najwięcej pozytywnych wspomnień. Więc pytanie
![]() Ostatnio edytowane przez aldionce922 : 05-05-2016 o 15:59. Powód: Tytuł wątku powinien zaczynać się wielką literą i kończyć bez kropki. |
|
||||
|
||||
![]() Najprostszym sposobem jest puszczenie jakiejś bajki na laptopie czy tablecie, mało które dziecko tym pogardzi
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Dla zabicia czasu można grać w zabawy słowne (jak w poście powyżej) albo wymyślać słowa, które zaczynają się na daną literę. Polecam też różnego rodzaju audiobooki albo programy do nauki audio, szczególnie, że można słuchać razem w samochodzie i wykorzystać dobrze czas podróży.
|
|
||||
|
||||
![]() Mnóstwo jest zabaw samochodowych dla dzieciaków - wystarczy poszukać w internecie
![]() Audiobooki to też świetny pomysł ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Stawiam na audiobooki i zabawy słowne.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Moje dzieciaki uwielbiają, jak opowiadam im o mijanych znakach drogowych
![]() |
|
||||
|
||||
![]() W podróży za oknem zawsze tyle się dzieje, że szkoda gapić się w tablet. Można poruszyć wyobraźnie, np mijając jakąś osobę lub kilka osób można wymyślić wspólnie jej/ich historię. Można w ciekawy sposób opowiadać dzieciom jak powstawały różne rzeczy spotykane po drodze oraz o naturze.
|
|
||||
|
||||
![]() Gra w statki
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Myślę, że można pograć w karty (Uno, z młodszymi dziećmi Piotruś), kupić dziecku gazetkę z naklejkami do wspólnego poczytania i do wyklejania, zagrać w zgadnij kim jestem, albo dać za zadanie fotografować ciekawe miejsca, które się napotyka w podróży np. podczas postojów.
|
|
||||
|
||||
![]() Jest dużo ciekawych gier, jak na przykład veo veo, wisielec, wymyśl słowo, itd.
|