![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Ja należę do fanów brytyjskiego akcentu. Najbardziej podobają mi się Cockney i Brummie, chociaż będąc na filologii w grupie brytyjskiej wzorcem wymowy było RP
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Uwielbiam słuchać wielu akcentów, po prostu odpoczywam słuchając brzmienia języka angielskiego w różnym wydaniu (mam tu na myśli głównie native speakerów
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Nas uczono, że każdy akcent jest poprawny. Zauważyłam to przede wszystkim w Stanach. Tam każdy mówił po swojemu choć dominował amerykański. Niemniej angielski z polskim akcentem był uważany przez większość osób jakie spotkałam za "cute" i choć nie był bardzo silny zawsze pytano mnie skąd jestem
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Australijski jest fantastyczny, tak akcent jak i słownictwo, po prostu miód dla uszu. Szkocki też jest fantastyczny, chociaż zrozumieć coś kiedy taki Szkot się rozpędzi... To może być wyzwanie
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zdecydowanie British English, szczególnie w Londynie
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Południowy Londyn. Pojaiwa się w filmach, można sobie wyobrazić, jak brzmią rozmowy bohaterów książek
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zdecydowanie Midwestern , łatwy do nauczenia i niesamowicie brzmi
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Generalnie brytyjski z jego wieloma wspaniałymi odmianami. Ale chyba najbardziej Irish English
![]() |
|
||||
|
||||
![]() oczywiście że British English
|
|
||||
|
||||
![]() British English - Cockney
![]() szczególnie za te glottal stopy, uwielbiałam na fonetyce bawić się wymową ![]() |