![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Na początek krotkie filmiki na YouTube z napisami polskmi, potem angielskimi.
Potem kreskówki, ale najlepiej coś uniwersalnego, bo te dla dziecie mogą znudzić. Polecam np. The Secret Life of Pets; obejrzałam ten film po hizpańsku, mimo, że nie mówię w tym języku, i nie było tak trudno się połapać. |
|
||||
|
||||
![]() Jeśli chodzi o dobre edukacyjne kanały do nauki angielskiego na Youtubie, to polecam kanał pani Arleny Witt. Łatwa i przystępna forma.
|
|
||||
|
||||
![]() Polecam też serial "Przyjaciele", wiele odcinków które zawierają mnóstwo użytecznych zwrotów
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Można też zacząć od filmów, które się już zna i lubi, a które obejrzało się już np. z dubbingiem lub lektorem. Nie trzeba się wtedy skupiać na poznawaniu fabuły, więc można skupić się na języku używanym przez postacie
|
|
||||
|
||||
![]() Ja się nauczyłem języka angielskiego i muszę stwierdzić,że dużo mi dało oglądanie filmów z napisami.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Kreskówki z napisami. Filmiki na YouTubie.
|
|
||||
|
||||
![]() How i met your mother, oglądałam po angielsku i myślę, że spokojnie 99% zrozumiałam
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Fajne na początku są filmy, seriale edukacyjne. Oglądałam Extr@ oraz serial o przygodach Olivera Green'a.
|
|
||||
|
||||
![]() Myślę, że najważniejsze to wybrać te, które nam się podobają i znaleźć do nich napisy wtedy sama nauka ''idzie jakoś lepiej''. Może w trakcie filmu, serialu po prostu zatrzymać i zanotować słówko jeżeli ma to akcent '' nauki''wtedy mamy dużo większe pole do popisu z ilością filmów.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Też polecam kreskówki, bajki czy seriale dla młodzieży. Słownictwo jest wtedy prostsze i odpowiednio akcentowane, by było dobrze słyszalne. Nie muszą to być bajki dla maluszków, człowiek by się zanudził
![]() |