![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||||
|
|||||
![]() Southern American English. Kocham te akcenty. Są tak bardzo inne od pozostałych amerykańskich akcentów, zresztą, w ogóle nie podobne do jakiegokolwiek innego amerykańskiego akcentu. Tak je uwielbiam, że piszę z nich pracę licencjacką
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Najbardziej podoba mi się brytyjski standard i australijski (bo się w młodości naoglądałam "Szkoły złamanych serc"
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Kocham akcent australijski - i te ich śmieszne słówka, które właściwie nawet nie brzmią po angielsku :P ale standard British jest moim faworytem
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Mi się najbardziej podoba akcent amerykański, aczkolwiek chętnie słucham także akcentów znajomych z Wielkiej Brytanii i Australii
![]() |
|
||||
|
||||
![]() American West Coast
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Jeśli chodzi o słuchanie, to wygrywa amerykański. Ale mam ogromną frajdę z uczenia się akcentu brytyjskiego
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Mi bardzo podoba się RP, choć trudno się go nauczyć, to słucha się go z przyjemnością.
|
|
||||
|
||||
![]() British RP, Cockney, Scottish, Irish, Australian, Ebonyx, Teksański, Nowojorski, Bostoński, ale przede wszystkim i tak każdy brytyjski. Każdy z tych akcentów jest fantastyczny i chciałbym je umieć opanować. Kiedy europejczycy mieszają swoje akcenty z angielskim również wychodzi świetna kombinacja. Często łatwo nawiązać w ten sposób pierwszy kontakt, gdy pytamy kogoś o jego akcent. A potem rozmowa sama już się toczy.
|
|
||||
|
||||
![]() Według mnie najlepszy jest akcent australijski. Bardzo miło mi się słucha tej mowy chociaż nie zawsze wszystko mogę zrozumieć. Znajomy Amerykanin pocieszył mnie,że on też ma problemy ze zrozumieniem Australijczyków.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Oczywiście, że British English, a najbardziej Oxbridge.
|