![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Jestem jak najbardziej za integracją Europy. Narody powinny czerpać od siebie to co najlepsze i wspólnie rozwiązywać problemy. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele zyskujemy na możliwości swobodnego przemieszczania się między krajami Unii.
Ostatnio edytowane przez paulina14 : 12-17-2018 o 01:42. |
|
||||
|
||||
![]() Jestem za tym, aby kraje współpracowały na płaszczyźnie gospodarczej, wymieniały się surowcami (o ile żaden kraj za bardzo na tym nie straci), ale jednocześnie mogły zachować swoją odrębność kulturową i decydować o wewnętrznych sprawach. Każdy kraj posiada swoją odrębną kulturę i powinien ją pielęgnować. Np. język polski jest moim zdaniem bardzo bogaty i można nim wiele wyrazić, rozwijał się przez lata i nie chciałabym, aby zastąpił go angielski.
Ostatnio edytowane przez paulina14 : 12-17-2018 o 01:43. |
|
||||
|
||||
![]() Zdecydowanie jestem euroentuzjastką. Kraje powinny ze sobą współpracować w każdej możliwej dziedzinie, żeby każdemu z nas żyło się łatwiej, bezpieczniej i radośniej. Pewnie moje marzenie o globalnej współpracy i pokoju to tylko marzenie, ale i tak mam nadzieję, że kiedyś wszyscy będziemy się traktować z szacunkiem, słuchać siebie nawzajem i darzyć siebie nawzajem miłością, zamiast nieustannie się kłócić albo bić się i co najstraszniejsze: rozlewać krew.
|
|
||||
|
||||
![]() Jestem euroentuzjastką. Mieszkałam kilka lat w Wielkiej Brytanii, więc tym bardziej boli mnie Brexit.
|
|
||||
|
||||
![]() Idea jest dobra, ale obecna sytuacja w Unii Europejskiej nie wróży niczego dobrego.
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
1. prawie z rozpadem integralnym Hiszpanii, 2. prawie wojną domową we Francji (protesty żółtych kamizelek są bliźniaczo podobne to protestów na Majdanie i w Damaszku, które doprowadziły do wojen odpowiednio na Ukrainie i w Syrii, a to rozlało się na Irak) 3. piszesz, jakby Francja i Wielka Brytania nie spowodowały wojny w Libii (pod pretekstem zakazu lotów). Libia była jednym z najbogatszych krajów (największe zapasy złota na świecie, Libia pomagała krajom w regionie w obszarze rolnictwa i zapewnienie wody - realizowała największy projekt na świecie, ale i inne, np. Kod HTML:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wielka_Sztuczna_Rzeka 4. Wczorajsza wizyta w Berlinie znanego w Niemczech youtubera doprowadza do walk ulicznych. Czy to jest normalne? Wcześniej, przejeżdżając przez Niemcy robiłem przystanek w okolicach Berlina (A10) - najczęściej żeby pozwiedzać - czy to w Berlinie (Pergamonmuseum czy Museuminsel), czy też Poczdamie (Charlottenburg). Od kilku lat nie da rady. Handel ludźmi, narkotykami i prostytucja. Podejrzani ludzie chodzą nawet nie z nożami, a jakimiś maczetami. Przystanek robię dopiero po polskiej stronie, gdzieś w okolicach Gniezna - zupełnie inny świat (w pozytywnym znaczeniu). 5. Jest dokładnie odwrotnie. EU jest eksporterem konfliktów. To na Ukrainie byli ministrowie spraw zewnętrznych Francji i Niemiec. Przypomnę, że Ukraina oddała swój arsenał atomowy w zamian za gwarancje bezpieczeństwa ze strony EU. Gdzie one teraz są? W czarnej dziurze... 6. Atak na Libię spowodował, że cała Afryka ruszyła w stronę Europy. Libia nie kontroluje granic, ich straż przybrzeżna została uziemiona, dlatego przemytnicy tam pakują ludzi na łodzie i pontony i nikt ich nie niepokoi. A jeszcze lepiej, niektóre organizacje humanitarne tam wysyłają swoje statki (pod wybrzeże Libii) i ratują ludzi pływających na pontonach (tylko dlaczego nie najbliżej na brzeg, czyli na wybrzeże Libii?) zabierając ich na Maltę lub do portów we Włoszech lub Hiszpanii. |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
Dochodzi do tego, że dwie firmy (Bauer i Axel Springer) kontrolują około 90% tytułów w Polsce. Jak jakiś dziennikarz coś napisze nie po linii, to dochodzi do zmiany dziennikarza, korektora, szefa działu lub nawet dyrektora (np. sprawa Cezarego "Trotyl" Gmyza - a dodam, że opisany trotyl w Smoleńsku został potwierdzony). A tak przy okazji wszystkie te tytuły atakowały zaciekle s.p. Leppera, a to że 'pierdzieli' głupoty o talibach w Klewkach (też potwierdzone) lub ataki poprzez tzw. seksaferę: Kod HTML:
https://www.facebook.com/watch/?v=909438895906058 |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
Kod HTML:
https://www.wprost.pl/kraj/10201887/brytyjskie-laboratorium-wykrylo-trotyl-na-wraku-tupolewa-sensacyjne-doniesienia-sieci.html |
|
|||||
|
|||||
![]() Zdecydowanie jestem euroentuzjastką. Z czysto gospodarczego punktu widzenia, tylko jako Unia Europejska jesteśmy w stanie konkurować gospodarczo z takimi krajami jak Chiny czy USA.
|
|
||||
|
||||
![]() W duchu zbliżających się wyborów, moblilizuję szanownych użytkowników forum do głosowania jutro
![]() |