![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Czy macie jakieś podręczniki, które się sprawdziły w nauce na egzamin?
|
|
||||
|
||||
![]() Jest sporo takich książek. Np. Egzamin na tłumacza przysięgłego w praktyce, Język Angielski. Analiza Językowa. Marek Kuźniak.
Ogólnie polecam szkolenia Pani Renaty Świgońskiej. Ona jest tłumaczem przysięgłym i prowadzi szkolenia na tłumacza przysięgłego języka angielskiego i niemieckiego przez wiele lat. [url]http://www.tlumaczeniaprawnicze.com.pl/author/renata-swigonska/[/url] |
|
||||
|
||||
![]() "Proces decyzyjny tłumacza", autorstwa Marii Piotrowskiej. Dla początkujących jak i zawodowych tłumaczy, wiedza tam zawarta jest bardzo przydatna.
|
|
||||
|
||||
![]() Z dziedziny prawa polecam "Practical English for Lawyers Handbook" - Anna Konieczna-Purchała.
|
|
||||
|
||||
![]() Proszę o literaturę, w której znajduje się również klucz odpowiedzi. Inaczej mija się to z celem.
Ostatnio edytowane przez ktojaknieja : 12-08-2018 o 19:00. Powód: Posługuj się staranną polszczyzną i właściwą interpunkcją. |
|
||||
|
||||
![]() Podsyłam Wam listę materiałów (j. angielski), które przydadzą się podczas przygotowywania do egzaminu na tłumacza przysięgłego.
Jeśli znacie jeszcze inne, które mogą się przydać, napiszcie w komentarzach na blogu makeitclear.pl/egzamin-na-tlumacza-przysieglego Ostatnio edytowane przez ktojaknieja : 12-08-2018 o 19:02. Powód: Posługuj się staranną polszczyzną i właściwą interpunkcją. |
|
||||
|
||||
![]() Może ktoś polecić jakieś książki jeżeli chodzi o język szwedzki?
|
|
||||
|
||||
![]() Podobne pytanie co wyżej, tylko interesują mnie materiały w języku francuskim.
|
|
||||
|
||||
![]() Jeśli chodzi o j. angielski polecam: Przekład prawniczy. Praktyczne Ćwiczenia. Anna Konieczna-Purchała oraz Advanced Legal English for Polish Purposes. Anna Młodawska.
|
|
||||
|
||||
![]() [url]https://www.ksiegarnia.beck.pl[/url] W zakładce obcojęzyczne-tłumaczenie przysięgłe znajdziesz masę książek dotyczących tłumaczenia przysięgłego w kilku językach. Sam planuje kupić bo chcę podejść też do tego egzaminu. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
|