![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Czy mogłabym prosić o wyjaśnienie określenia "code-switching"? Domyślam się, ale wolałabym się upewnić. Przyznaję, że pierwszy raz spotykam się z tym określeniem..
|
|
||||
|
||||
![]() Jest to skakanie z języka na język, alternacja pomiędzy dwoma lub więcej językami. Osobiście wolę nazwę jumping languages a sama praktykuję w 4 językach. Polecam!
|
|
||||
|
||||
![]() Najlepsze są Scrabble! po angielsku oczywiście.
|
|
||||
|
||||
![]() Jeżeli mówicie o dwujęzycznych kartach/elementach do gry i planszach to może być problem z miejscem na drugą wersję językową. Może dlatego mało jest takich gier albo nie ma ich w ogóle. Jak ktoś myśli o firmie, to może być niezła nisza.
|
|
||||
|
||||
![]() Ciekawe jak by się sprawdziło wymieszanie talii z różnych języków [url]http://cardsagainsthumanity.com/[/url]
Karty w wielu wersjach językowych do ściągnięcia ze strony. |
|
||||
|
||||
![]() Trochę gram w planszówki, ale z wielojęzycznymi się jeszcze nie spotkałam... niemniej jednak pomysł mnie zaintrygował
![]() Ostatnio edytowane przez Queen : 08-20-2017 o 21:12. |
|
||||
|
||||
![]() Zawsze można wykorzystać do tego scrabble i grać w paru językach, tylko np. bez używania znaków diakrytycznych. Też będzie świetne ćwiczenie do 'skakania między językami'.
Ostatnio edytowane przez Queen : 08-20-2017 o 21:13. |
|
||||
|
||||
![]() Grałam w Activity po niemiecku. Super gra polecam! Coś jak kalambury tylko poziom trudności 10 razy wyższy. Macht Spass!
|
|
||||
|
||||
![]() Quizduell też jest fajną grą ale internetową, mogę polecić Wörter würfeln
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ja osobiście nie spotkałam się z grami wielojęzycznymi, raczej z grami w jednym języku np. niemieckim Tabu. Czasami zdarza mi się też zagrać w niemieckie państwa-miasta-gra naprawdę wciągająca.
![]() |