![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Zerknij tu: [url]https://bs.to/[/url]
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Polecam serdecznie "Turecki dla początkujących". To żartobliwy obraz multikulturalnych Niemiec z punktu widzenia córki, której mama związuje się z Tureckim mężczyzną z dwojgiem dzieci
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zapowiedź "Club der roten Bänder" wygląda ciekawie, chociaż znajdzie się tam pewnie słownictwo z zakresu medycyny.
Ogólnie jeśli ktoś szuka seriali po niemiecku, to tu znajdzie ich dużo i jeszcze więcej: [url]https://serienstream.to/serien[/url] ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ja polecam niemiecką stronę stacji ZDF, można tam znaleść wiele niemieckich filmów, seriali, występów, talk-showów
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Polecam niemiecki serial Netflixa - 'Dark'.
|
|
||||
|
||||
![]() O właśnie, wiem, że zrobił się dość popularny jakiś czas temu. Też się do niego przymierzam.
|
|
||||
|
||||
![]() Polecam od siebie "Deutschland 83", amerykańsko-niemiecka produkcja, ale można posłuchac niemieckiego. Fabularnie też trzyma dosyć wysoki poziom!
|
|
||||
|
||||
![]() Ja lubię bardzo niemieckie kabarety...szczególnie HEUTE SHOW albo wszystko z Anke Engelke, oczywiście die Knallerfrauen, polecam też Hagen Rether na Youtube, typowo niemieckich seriali nie dzierżę bo albo to to są "Schnulzen" albo mają taki jakiś alpejski posmak Heidi. Z niemieckich filmów to uwielbiam: "Das Leben der Anderen", "Nirgendwo in Afrika", "Unsere Väter, unsere Mütter", "Aimee und Jaguar", "Das Experiment", "Napola-Elite für den Führer", "Lola rennt", "Shoppen", "Sophie Scholl - die letzen Tage"i "Das Wunder von Bern".
|
|
||||
|
||||
![]() Polecam Tatort - chyba najpopularniejszy serial w Niemczech. Poza tym warto też sięgnąć po dubbingowane amerykańskie seriale, które są oglądane chętnie na całym świecie, po przeczytaniu recenzji na pewno znajdziemy coś dla siebie, a kiedy już zaczniemy oglądać, to wciągniemy się i nawet nie zauważymy, że podczas śledzenia poczynań bohaterów szkolimy też swój niemiecki.
|