Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #1  
Stary 10-14-2015, 13:44
olabator olabator jest offline
Kumotr
 
Zarejestrowany: Sep 2015
Miejscowość: Londyn
Posty: 31
Domyślnie Deja Vu dla MacBook Air

Czy jest jakaś możliwość zainstalowania programu Deja Vu X2 na komputerze MacBook Air?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Stary 10-18-2015, 16:47
aleksandrat aleksandrat jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Miejscowość: Warszawa
Posty: 122
Domyślnie

Olu, niestety znalazłam tylko takie rozwiązania: [url]http://helpdesk.atril.com/index.php?pid=knowledgebase&cmd=viewentclient&id=2 3[/url]
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Stary 10-19-2015, 01:03
frytex frytex jest offline
Nadszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 534
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez aleksandrat Pokaż post
Olu, niestety znalazłam tylko takie rozwiązania: [url]http://helpdesk.atril.com/index.php?pid=knowledgebase&cmd=viewentclient&id=2 3[/url]
Opcja nr 2 (dual boot) jest nie do przeprowadzenia przez laika.
Opcja nr 1 (maszyna wirtualna) jest łatwiejsza, ale nie będzie wydajna.

Obie opcje nie będą wygodne, mimo, że są możliwe do przeproawadzenia.

Bezproblemowa instalacja na Mac OS będzie możliwa tylko jeśli producent wypuści pełną wersję na ten system.
W chwili obecnej jedyny CAT, o którym wiem, że działa na makówce bez dualbootów czy wirtualizacji to OmegaT.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Stary 11-07-2015, 11:17
ragusmaria ragusmaria jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Sep 2015
Miejscowość: Kraków
Posty: 125
Domyślnie

Dobrze wiedzieć, też próbowałam z Deja Vu na Mac'u. Ostatecznie zrezygnowałam i zorganizowałam sobie dodatkowy komputer z systemem Windows.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Stary 06-22-2017, 07:01
Ivona85 Ivona85 jest offline
Kumotr
 
Zarejestrowany: May 2017
Posty: 43
Domyślnie

Mialam ten sam problem MacBook OS.. najlepiej jednak zorganizowac "zwykly" kompuer z oprogramowaniem windowsa aby wszystko dzialalo
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Stary 11-14-2018, 11:35
kndnowak kndnowak jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Sep 2018
Miejscowość: Gdynia
Posty: 78
Domyślnie

Odświeżę wątek.

Dzisiaj powalczę nad jakimś rozwiązaniem dla użytkowników MacOS, rozwiązaniem nie wymagającym Dual Boota.

Kilka uwag:
1. Dual Boot przy użyciu Asystenta BootCamp nie jest skomplikowany. Nie ma się czego bać
2. Wirtualizacja wirtualizacji nie jest równa. VirtualBox (rozwiązanie darmowe) nie jest demonem prędkości. Opcje komercyjne (Paralles Desktop, VMWare Fusion) są wydajniejsze. Oferują za to więcej, głównie w ramach "bezszwowego" uruchamiania aplikacji - używam Paralles Desktop i fajnie to działa.


Aktualizacja:
Zainstalowałem pod Paralles Desktop - tryb koherencji, okno na pełen ekran na osobnym pulpicie/biurku i wszystko śmiga (Windows XP SP3)
Odpowiedź z Cytowaniem
  #7  
Stary 11-25-2018, 20:48
fralisang fralisang jest offline
Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Posty: 33
Domyślnie

Wystarczy zainstalować Windows 10 ze strony Microsoft :
1. Instalacja Windowsa 10 na "zwykły komputer" i przeniesienie pliku na pendrive'a
2. Z pomocą pendrive'a przeniesienie Windowsa 10 na MacBooka'a
3. Instalacja za pomocą Boot Camp'a
Odpowiedź z Cytowaniem
  #8  
Stary 12-04-2018, 08:33
kndnowak kndnowak jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Sep 2018
Miejscowość: Gdynia
Posty: 78
Domyślnie

Moje uwagi i spostrzeżenia po dwóch tygodniach pracy na DejaVu X3 pod Parallels:
  • musiałem uruchomić skrypt ze strony producenta (link: [url]https://atrilsolutions.zendesk.com/hc/en-us/articles/115004476985-Unable-to-start-D%C3%A9j%C3%A0-Vu-after-Windows-updat[/url])
  • powyższy problem nie jest związany z MacOS - to samo musiałem zrobić na maszynie z Windows
  • w preferencjach systemowych musiałem wyłączyć skróty klawiszowe służące do przełączania się pomiędzy Biurkami, minimalizowanie aplikacji itp. (te związane z klawiszem CTRL) - w przeciwnym razie nie działało przechodzenie do następnego segmentu (CTRL+ strzałka w dół)

Wszystko śmiga stabilnie i naprawdę dobrze się pracuje.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #9  
Stary 12-14-2018, 21:15
kndnowak kndnowak jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Sep 2018
Miejscowość: Gdynia
Posty: 78
Domyślnie

Gwoli uzupełninia przesyłam zrzut ekranu pokazujący gdzie należy odznaczyć kombinacje klawiszowe CTRL plus strzałki.

zrzut.jpg
Odpowiedź z Cytowaniem
  #10  
Stary 08-05-2019, 23:39
ghosttown98's Avatar
ghosttown98 ghosttown98 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2019
Posty: 145
Domyślnie

Czy coś w tej kwestii się zmieniło? Też mam MacBooka Air i obawiam się, jak sobie poradzę z Deja Vu
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.