![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Stowarzyszenie Toast Masters nie jest co prawda organizacją szkolącą tłumaczy, ale mówców i oratorów. Myślicie, że w ramach przygotowania do wystąpień publicznych warto dołączyć do tej organizacji? Czy ktoś z Was brał udział w ich spotkaniach i mógłby się podzielić opinią?
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Sama zastanawiam się nad wzięciem udziału w takim kursie, by poprawić swoją pewność siebie podczas wystąpień publicznych. Myślę, że takie spotkania mogłyby przynieść dużo korzyści tłumaczom ustnym, którzy powinni czuć się swobodnie podczas wystąpień przed dużą grupą osób. O organizacji słyszałam sporo dobrego, więc wydaje mi się, że warto spróbować.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Hm... Ja się niestety kompletnie na tym nie znam. W związku z tym nie będe mógł pomóc...
|
|
|||||
|
|||||
![]() Ja bym o to popytał znajomych. Moim zdaniem to jest bardzo dobre rozwiązanie.
|
|
||||
|
||||
![]() Byłam i nie polecam. Ogółem jeżeli jesteś na filologii, to się zawiedziesz: większość osób tam mówi po angielsku na A2-B1. Poza tym cała ta organizacja kręci się dookoła coachingu, który jest zwykłą paranauką
|