![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Mi bardzo podoba się muzyka z Edwarda Nożycorękiego, Piano Duet z Gnijącej Panny Młodej(zresztą Danny Elfman zawsze łapie mnie za serce) i z wcześniej wymienionych Nietykalnych i Amelii.
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Do moich ulubionych należą muzyka z „Gladiatora” i „Władcy Pierścieni”, ostatnio jednak coraz częściej sięgam po muzykę z seriali, tutaj jak dla mnie króluje Bear McCreary, jego kompozycje do „Battlestar Galactica”, „Outlander” i „Black Sails” so fenomenalne, facet ma niezwykły talent.
|
|
||||
|
||||
![]() Soundtrack z "50 twarzy Grey'a" jest rewelacyjny.
|
|
||||
|
||||
![]() Jak już wcześniej ktoś wspomniał - Two Steps from Hell to idealna propozycja dla tych, którzy lubią muzykę filmową.
Poza tym - wiem że może to trochę co innego, ale dla mnie świetnie są również soundtracki z filmów Tarantino ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Słucham i uwielbiam, zwłaszcza Abla Korzeniowskiego. Cały soundtrack do 'Romeo i Julia' jest przepiękny no i nagrodzony wieloma nagrodami, polecam!
|
|
||||
|
||||
![]() Intro z Gry o Tron to jest poezja... tak samo jak wszystko co wyszło spod ręki Hansa Zimmera i Alana Menkena (Farewell z Pocahontas na przykład<3 )
|
|
||||
|
||||
![]() RMF Classic rządzi w kwestii dobrej muzyki (nie tylko) filmowej
![]() Z bardziej konkretnych pozycji, to ścieżki dźwiękowe do Ostatniego Mohikanina, Władcy Pierścieni, Listy Schindlera, Bandyty, Inside Llewyn Davis, Jesus Christ Superstar... Uwielbiam soundtracki ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Jestem fanką utworu z Gladiatora pod tytułem "Now we are free"
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Oprócz wymienionej w powyższych postach klasyki jak Hans Zimmer ('Incepcja', 'Piraci z Karaibów', 'Gladiator', 'Sherlock Holmes'), to bardzo też spodobał mi się soundtrack z filmu "Southpaw" czy 'We are your friends'. Pierwsze idealne do treningu, a drugie na imprezę.
|