![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||||
|
|||||
![]() Zawsze uwielbiałam języki obce, ale to we francuskim się zakochałam. I to przez przypadek, bo w liceum chciałam kontynuować naukę niemieckiego a nie uczyć się znowu nowego języka. Jednak było to chyba moje przeznaczenie, bo wybrałam się na filologię romańską i kompletnie tego nie żałuję. Podsumowując, u mnie pierwsza była fascynacja językiem.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() U mnie tylko francuski i pierwsza była fascynacja językiem.
|
|
||||
|
||||
![]() Ja najpierw interesuję się językiem, później krajem. Może wynika to z tego, że nie podróżuję często i najpierw zaczynam się interesować jakimś językiem, dopiero później ewentualnie zaczynam czytać przewodniki itp. Szukam czegoś co, oprócz podobającego mi się języka, mogłabym dowiedzieć się o danym kraju lub regionie. Chociaż uczę się języka hiszpańskiego - nigdy nie byłam w Hiszpanii.
|
|
||||
|
||||
![]() Jezyka wloskiego zaczelam uczyc sie 6lat temu, gdy otrzymalam stypendium do Palermo.W zwiazku z czym pierwszy byl jezyk, a potem kraj :-)
|
|
||||
|
||||
![]() U mnie to było tak: najpierw zaczęłam sie uczyć jęzka, ale z musu (był w programie liceum), nie za bardzo przykładałam się i koleżanki pisały mi kartkówki
![]() |
|
||||
|
||||
![]() A wszystko zaczęło się od tego, że bardzo, bardzo dawno temu zakochałam się w Rickim Martinie, tak wiem... Hiszpański wydawał mi się wtedy najpiękniejszym językiem świata (angielski już nieźle umiałam, fascynacja francuskim skończyła się po pierwszej lekcji) i nadal tak uważam. Miłość do Hiszpanii przyszła na końcu.
|
|
||||
|
||||
![]() W moim przypadku pierwszy raz wyjechałam do Włoch mając 10 lat i w tym momencie zakochałam się dosłownie we wszystkim, zaczynając od kultury, otwartości ludzi, poprzez pogodę, klimat i kuchnie - makarony, pizze, focaccia, lody, arancini, frutti di mare, mozzarella, tiramisu i wiele innych potraw oraz składników dań. I najbardziej zaimponował mi język - melodyjny, delikatny, zmysłowy jednym słowem piękny. Nie to co nasz język Polski wszystkie : sz, cz, ch, ż, ś,ź, ą, ę. Zupełnie inny Świat! Aż udałam się do liceum z Włoskim a potem na Filologię Włoską.
|
|
|||||
|
|||||
![]() U mnie zaczęło się od miłości do flamenco
![]() |
|
||||
|
||||
![]() U mnie zdecydowanie była najpierw fascynacja językiem. Słysząc piosenki, informacje w języku hiszpańskim nie mogłam przestać go słuchać, jak dla mnie jest tak piękny, wpadający w ucho i przede wszystkim dosyć łatwy do nauki, że postanowiłam rozpocząć studia na filologii hiszpańskiej, a aktualnie robie magisterke
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Fascynacja językiem,dopiero później krajem i kulturą
![]() |