![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
![]() Co do reszty potworków, "generalnie", "masakra", "wiesz" i nieszczęsne niepoprawnie używane "bynajmniej" występują w nadmiarze również i w moich stronach. "Bynajmniej" jest dla mnie najtrudniejsze do zaakceptowania. |
|
||||
|
||||
![]() Polacy nadużywają przekleństw, ale to powszechnie wiadomo
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ostatnimi czasami jest to chyba 'iksde'. Ale poza tym, częste są 'no', 'ten, no', 'tak' na końcu zdania oraz nasze nieśmiertelne k**wa zamiast przecinka.
|
|
||||
|
||||
![]() Iksde xddddddd
|
|
||||
|
||||
![]() Ja ciągle słyszę: masakra, fajnie, ale czad.
|
|
||||
|
||||
![]() Słowo "strasznie", które obecnie używane jest zarówno w pozytywnym jak i negatywnym kontekście.
|
|
||||
|
||||
![]() Słowo "fajnie" stanowczo zbyt często jest używane do wypełniania dziur językowych, zwłaszcza w mowie.
|
|
||||
|
||||
![]() Swego czasu na studiach mieliśmy na zadanie znaleźć synonimy "jeżeli chodzi" - w ramach tego, że często podczas dyskusji na zajęciach go nadużywaliśmy. Niestety, zauważam że jest to mankament także w moim przypadku. Często zaczynam od tego stwierdzenia dyskusję. Ponadto, początek zdania od "no właśnie" jest irytujący.
|
|
||||
|
||||
![]() Niektórzy nadużywają w mowie słów, które nic nie wnoszą do przekazu, a są przyzwyczajeniem językowym: tak/nie na końcu zdania, to znaczy (się), po prostu, naprawdę, no i znienawidzone przeze mnie jakby: Jestem jakby zainteresowany, jestem jakby przeciwnikiem tego i tego. To tak JAKBY (ale teraz chyba poprawnie?) negowali to co mówią, jakby byli kimś/ czymś nie do końca.
|
|
||||
|
||||
![]() Częste nadużywanie słów "jakiś", "gdzieś", "normalnie". A przekleństwa, no cóż to inna kwestia
![]() |