![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Czy ktoś ma może informację na temat dostępnych fiszek z języka arabskiego?
Wiem jedynie, że istnieje brytyjska książka (poziom A2 według mnie) ze słownictwem i ok. 300 fiszkami do wycięcia. Jednak ciężko z nich się uczyć. Kompletnie nie są praktyczne. Podzielcie się swoimi wiadomościami na ten temat, proszę! |
|
|||||
|
|||||
![]() Co do fiszek - zawsze najlepsze są te zrobione samodzielnie, ze słówkami przerobionymi przez Ciebie z jakiś materiałów
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Super, dzięki za odpowiedź! Zaczęłam robić swoje fiszki i faktycznie, przy tym od razu się uczymy. Jednak trochę to mozolna praca, a korzystam z fiszek do języka francuskiego, wydawnictwa EDGARD i jestem zachwycona! Mają w swojej ofercie język chiński, teraz czekam na arabski ze względu na duże zainteresowanie tym językiem
![]() Dzięki za stronę internetową! W ogóle o niej nie słyszałam! Zaraz tam pobuszuję trochę ![]() |
|
|||||
|
|||||
![]() Edgard to dobre wydawnictwo dla samouków, lubię ich serie z angielskiego ale co do orientalnych... Jestem posiadaczką owych fiszek z chińskiego i jak na poziom starter są słabo przemyślane, usiłowałam się z nich uczyć przed pójściem na sinologię. Z jednej strony nie wiedziałam jak jest mieszkanie, a w przykładowych zdaniach sypali balkonem. o.O No i niestety z tego wydawnictwa materiały dla zaawansowanych to raczej rzadkość, a jak już są, to się okazuje, że jednak to takie B2.
|
|
||||
|
||||
![]() Popieram, że samodzielnie wykonane fiszki najlepiej się sprawdzają. Robimy je wtedy sami, więc nawet, jeżeli sam akt tworzenia wydaje się mozolny, to przez samo to wiele można zapamiętać. No i oczywiście ćwiczymy też zapis, co w przypadku arabskiego nie zawsze jest oczywiste czy proste. Moje fiszki zawsze zawierają też przykładowe zastosowanie oraz przyimki, z którymi się łączą.
|
|
||||
|
||||
![]() Wydaję mi się, że na rynku polskim nie ma przygotowanych już do kupienia fiszek po arabsku, ale polecam stronkę Quizlet, na której można samemu online wypełniać fiszki
|