Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #31  
Stary 06-23-2018, 14:50
Mashira Mashira jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Mar 2018
Posty: 117
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez lakomikm Pokaż post
Kruczek w tym, że napisy są widoczne dopiero po zapisaniu. Też miałam z tym problem, bo nie widziałam ich w programie. W ustawieniach w output video trzeba wybrać Mpeg4 ASP (xvid4), a w output audio MP3 (lame), zapisać i działa.
Dziękuję ci z całego serca!! Dwa dni próbowałam zapisać te napisy z filmem, nic nie działało, dopiero te ustawienia pomogły.

Stokrotne dzięki za takich mądrych ludzi!
Pozdr.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #32  
Stary 07-21-2018, 23:07
mpawlak09 mpawlak09 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: May 2018
Posty: 121
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez lakomikm Pokaż post
Kruczek w tym, że napisy są widoczne dopiero po zapisaniu. Też miałam z tym problem, bo nie widziałam ich w programie. W ustawieniach w output video trzeba wybrać Mpeg4 ASP (xvid4), a w output audio MP3 (lame), zapisać i działa.

Ja również serdecznie dziękuję za podpowiedź, pomogło bardzo! Już przeklinałam ten program, ale się udało
Odpowiedź z Cytowaniem
  #33  
Stary 09-22-2018, 22:45
agugors agugors jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2018
Posty: 120
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez Eernesst Pokaż post
Problemem w Avidemux jest to, że nie da się dodać napisów jeśli w okienku po lewej stronie zostawiliśmy opcję Copy.
Ta rada okazała się być bezcenna! Działa!
Odpowiedź z Cytowaniem
  #34  
Stary 10-20-2018, 01:24
monika23 monika23 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2018
Posty: 117
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez Kosiarenka Pokaż post
Ja nie polecam Avidemuxa, nie mogłam dodać napisów .srt bez konwersji ich do .ssa, co powodowało kompletny miszmasz w napisach. W programie Konwerter Wideo Apowersoft zrobiłam to w pół minuty, bez jakichkolwiek problemów.
Również miałam ten sam problem. Zapisałam napisy w formacie .ssa i wtedy w programie Avidemux już poszło, ale trochę się namęczyłam z tym. Napisy przestały się rozjeżdżać.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #35  
Stary 10-20-2018, 07:37
nina12's Avatar
nina12 nina12 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2018
Posty: 137
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez lakomikm Pokaż post
Kruczek w tym, że napisy są widoczne dopiero po zapisaniu. Też miałam z tym problem, bo nie widziałam ich w programie. W ustawieniach w output video trzeba wybrać Mpeg4 ASP (xvid4), a w output audio MP3 (lame), zapisać i działa.
Mega pomocna wskazówka, dziękuję
Odpowiedź z Cytowaniem
  #36  
Stary 10-20-2018, 14:42
frytex frytex jest offline
Nadszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 530
Domyślnie

akurat nie do końca poprawna wskazówka.

napisy, żeby wgrały się w film, wymagają rzeczywiście zakodowania obrazu na nowo.
natomiast w przypadku dźwięku, z powodzeniem można zostawić "skopiuj", bo w dźwięk nie ingerujemy. gdybyśmy chcieli zastąpić ścieżkę dźwiękową taką z lektorem, to oczywiście wypadałoby wybrać mp3.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #37  
Stary 02-24-2019, 19:35
KingaKuk KingaKuk jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Dec 2018
Posty: 134
Domyślnie

Hej! czy byłby mi ktoś w stanie pomóc? Zrobiłam napisy w programie jubler, chcę je dodać za pomocą avidemuxa, ale przy próbie dodania pliku z filmem wyskakuje mi takie okienko:
[url]https://i29.servimg.com/u/f29/19/67/64/06/print11.jpg[/url]

Czy ktoś potrafiłby mi pomóc?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #38  
Stary 02-25-2019, 11:38
frytex frytex jest offline
Nadszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 530
Domyślnie

naciskasz Yes i jedziesz. po drodze tracisz 'frame accuracy', cokolwiek to jest. i masz dwa wyjścia: albo film wyjdzie (zwróć głównie uwagę na to, czy dźwięk zgadza się z obrazem: ruch ust).
jak nie wyjdzie, to powtarzasz, wybierając No. Opcja No może spowodować zawieszenie się programu albo zacinanie filmu, dlatego wypróbuj ją dopiero, jeśli Yes nie wyprodukuje poprawnego filmu.

Dla dźwięku wybierasz: Copy, dla obrazu: mpeg4 / x264, Format (muxer): mp4 lub mkv
Odpowiedź z Cytowaniem
  #39  
Stary 02-25-2019, 16:13
KingaKuk KingaKuk jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Dec 2018
Posty: 134
Domyślnie

Jak klikam yes, to pojawia mi się zielony obraz zamiast video, niestety. A jak no, to obraz jest przyspieszony. Próbowałam też zmienić copy na to, co proponujesz, ale nie zadziałało.
W końcu się poddałam i skorzystałam z VLC.
Ale bardzo dziękuję za odpowiedź! Będę jeszcze próbować, bo jednak dobrze by było, żeby to zdziałało, żebym mogła używać tego programu w przyszłości.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #40  
Stary 06-20-2019, 23:22
jackflay jackflay jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Mar 2019
Posty: 128
Domyślnie Avidemux nie warty nerwów

Wątek dłuży się, ale to chyba dobrze, bo problem na przestrzeni lat się wciąż pojawia. Próbowałem z wyżej zaproponowanymi rozwiązaniami, zmieniałem format wyścia wideo, końcowy format, format audio (mimo, że nie miało to mniejszego sensu), ale to nic nie miało znaczenia, bo ostatecznie przy dodawaniu filtru z napisami w formacie srt. lub ssa., ass. napisy nie chciały się wgrywać, wyskakiwał jakiś błąd z długim wierszem wyjaśnienia, z którego nic nie wynikało. Generalnie, wychodzę z założenia, że takie programy mają wspomagać pracę a nie ją utrudniać. Jeśli pomimo różnych kombinacji i pracy ze zdrowym rozsądkiem program nie działa to go po prostu zmieniasz! Ja zmieniłem program na Konwerter Wideo Apowersoft i żałuję, że nie zrobiłem tego wcześniej.
Pozdrawiam!
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.