Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #1  
Stary 08-30-2011, 17:01
AnnaLisa AnnaLisa jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 66
Domyślnie Współpraca z Jubler

Potrzebuję pomocy. Podczas korzystania z programu Jubler nie mogę odtworzyć w nim żadnych plików filmowych. Plik się załącza, ale niestety nie odtwarza. Czy może chodzi tu o jakąś złą formę pliku lub program do jego odtwarzania? Ktoś spotkał się już z tym problemem?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Stary 08-30-2011, 17:15
katarzyna_cwynar katarzyna_cwynar jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2010
Posty: 109
Domyślnie

Miałam taki sami problem jak Ty. Po wrzuceniu pliku do programu pojawiała mi się papuga i jakiś błąd.

Spróbowałam na innym systemie operacyjnym (tj. Windows XP) i zaczęło hulać
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Stary 08-30-2011, 17:57
joannasz's Avatar
joannasz joannasz jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Miejscowość: Poznań
Posty: 190
Domyślnie

Czytałam gdzieś, ze Jubler ma problemy podczas współpracy z Windows 7. U mnie na Vista działał prawie ok, ale mieliśmy swoje ciężkie chwile.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Stary 08-30-2011, 18:03
AnnaLisa AnnaLisa jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 66
Domyślnie

[quote=joannasz;60593]Czytałam gdzieś, ze Jubler ma problemy podczas współpracy z Windows 7. U mnie na Vista działał prawie ok, ale mieliśmy swoje ciężkie chwile.[/QU

Nie straszcie mnie, że muszę przeinstalować system! Już nawet zmieniłam format pliku na avi i nic z tego.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Stary 08-30-2011, 18:06
katarzyna_cwynar katarzyna_cwynar jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2010
Posty: 109
Domyślnie

[quote=AnnaLisa;60594]
Cytat:
Zamieszczony przez joannasz Pokaż post
Czytałam gdzieś, ze Jubler ma problemy podczas współpracy z Windows 7. U mnie na Vista działał prawie ok, ale mieliśmy swoje ciężkie chwile.[/QU

Nie straszcie mnie, że muszę przeinstalować system! Już nawet zmieniłam format pliku na avi i nic z tego.
Nie chcę Cię straszyć ale ja też próbowałam z różnymi formatami i to niestety nic nie dało ;/

Z kolei Avidemux już bezproblemowo poszedł na 7-mce.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Stary 08-30-2011, 19:49
Bart's Avatar
Bart Bart jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Posty: 141
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez AnnaLisa Pokaż post
Podczas korzystania z programu Jubler nie mogę odtworzyć w nim żadnych plików filmowych. Plik się załącza, ale niestety nie odtwarza.
Obstawiam 3 rzeczy:

1. Brak odpowiednich kodeków wideo w systemie. Ściągnij np. pakiet K-Lite.
2. Polskie bądź inne, zachodnie znaki w nazwie filmu lub w ścieżce dostępu do filmu. Jeśli masz film zapisany w np. c:\żółw\filmy\Żelazna Pięść 5.avi, to zmień na c:\zolw\filmy\Zelazna Piesc 5.avi.
3. Nieaktualna Java. Tutaj możesz pobrać:

[url]http://www.java.com/pl/download/manual.jsp[/url].

Rozumiem, że dodałaś MPlayera?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #7  
Stary 08-30-2011, 20:05
luiza1008 luiza1008 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 125
Domyślnie

System raczej zostaw w spokoju ja pracowałan na Windows7 i wszystko działało bez najmniejszych prblemów. Raczej szukaj przyczyny gdzieś indziej
Odpowiedź z Cytowaniem
  #8  
Stary 08-30-2011, 20:37
fergee13's Avatar
fergee13 fergee13 jest offline
Szyszkownik
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Posty: 289
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez AnnaLisa Pokaż post
Potrzebuję pomocy. Podczas korzystania z programu Jubler nie mogę odtworzyć w nim żadnych plików filmowych. Plik się załącza, ale niestety nie odtwarza. Czy może chodzi tu o jakąś złą formę pliku lub program do jego odtwarzania? Ktoś spotkał się już z tym problemem?
potrzebny jest mplayer żeby odtwarzać filmy ;] należy go ściągnąć z tej samej stronki co jublera
Odpowiedź z Cytowaniem
  #9  
Stary 08-30-2011, 20:37
baniak1987 baniak1987 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Posty: 126
Domyślnie

U mnie to była kwestia systemu - miałem taką samą sytuację, jak moja przedmówczyni z papugą - po przeniesieniu na starszego kompa z Windowsem XP wszystko ładnie działa, przynajmniej na razie
Odpowiedź z Cytowaniem
  #10  
Stary 08-30-2011, 21:02
Bart's Avatar
Bart Bart jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Posty: 141
Domyślnie

To nie jest kwestia systemu!
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.