Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #1  
Stary 05-29-2017, 09:41
Anusia77 Anusia77 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Apr 2017
Miejscowość: Luboń
Posty: 116
Domyślnie Problem z TM w deja vu

Przy tłumaczeniu kolejnego tekstu dla tego samego klienta chciałam wykorzystać utworzoną wcześniej TM i baze tłumaczeniową. Problem w tym, że pamięci tłumaczeniowej nie mogę otworzyć i wykorzystać w nowym projekcie. Co zrobiłam nie tak?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Stary 07-03-2017, 00:40
polakm96 polakm96 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Apr 2017
Posty: 122
Domyślnie

Mam ten sam problem. Wie ktoś czym może to być spowodowane?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Stary 07-03-2017, 13:29
Camille Paul Camille Paul jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: May 2017
Posty: 136
Domyślnie

Podpisuje się!
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Stary 07-03-2017, 13:50
Anusia77 Anusia77 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Apr 2017
Miejscowość: Luboń
Posty: 116
Unhappy

niestety nikt nam pomóc nie potrafi....
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Stary 07-04-2017, 17:29
Łukasz_B Łukasz_B jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: May 2017
Posty: 119
Domyślnie

Czy możliwe jest również użycie gotowej pamięci tłumaczeniowej z rozszerzeniem .tmx w deja vu x2 ?

Próbowałem otworzyć zaimportowaną pamięć .tmx ale niestety program jej nie rozpoznaje?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Stary 07-05-2017, 13:33
Łukasz_B Łukasz_B jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: May 2017
Posty: 119
Domyślnie

Mały update do ostatniego posta:

- możliwe jest użycie TM z rozszerzeniem .tmx w Deja Vu x2

Pamięć z w/w rozszerzeniem można zaimportować z paska zadań, file,open,import
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.