![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Ja wolę brytyjski, według mnie jest przyjemniejszy dla ucha.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Bardzo lubie filmy I seriale z amerykanskim akcentem, brzmi on dla mnie wlasnie tak na luzie I bardziej zrozumiale. Podoba mi sie bardzo to amerykanskie "r"
|
|
||||
|
||||
![]() Mimo, że na studiach uczymy się British English, to jednak filmy wolę oglądać jednak z amerykańskim akcentem, wydaje mi się, że jest bardziej zrozumiały.
|
|
||||
|
||||
![]() Dla mnie zdecydowanie amerykański akcent. Na szczęście w drugiej połowie studiów mogliśmy wybrać, którym akcentem wolimy się posługiwać, byle byśmy byli konsekwentni
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Lubię brzmienie obu akcentów, jednak częściej wybieram te z amerykańskim, jakoś "lżej" się go słucha
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ja zdecydowanie bardziej wolę akcent amerykański. Chyba dlatego, że miałam z nim więcej kontaktu i moja wymowa jest bardziej zbliżona do niego. Łatwiej mi go zatem rozumieć. Czasami jednak lubię posłuchać uroczej brytyjskiej wymowy. Uważam, że jest cudowna.
|
|
||||
|
||||
![]() Zdecydowanie filmy z brytyjskim akcentem. Cudownie brzmi, dużo lepiej od amerykańskiego.
|
|
||||
|
||||
![]() W gruncie rzeczy, nie ma to dla mnie aż tak dużego znaczenia podczas oglądania filmów ale gdybym miał dokonać wyboru, to padłby na akcent Brytyjski. Według mnie jest on przyjemniejszy do słuchania choć, pomimo różnego brzmienia, zbytnio nie odbiega od Amerykańskiego.
|
|
||||
|
||||
![]() Uważam, że rzeczywiście amerykański angielski w filmach może okazać się dla wielu słuchaczy/oglądających bardziej zrozumiały. Jeżeli o mnie chodzi, lubię i wolę filmy brytyjskie. Moje ulubione to ''Cztery wesela i pogrzeb'' oraz wszystkie części ,,Bridget Jones''.
|
|
||||
|
||||
![]() Osobiście, dobrze ogląda mi się zarówno z amerykańskim jak i brytyjskim akcentem. Filmów i seriali jest zdecydowanie więcej, więc może jest to kwestia osłuchania i przyzwyczajenia.
|