Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #161  
Stary 11-20-2018, 16:27
frytex frytex jest offline
Nadszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 514
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez IrishCitizen2018 Pokaż post
Jak radzić sobie w sytuacji, w której takie samo zdanie angielskie z tekstu źródłowego musimy przetłumaczyć na dwa różne sposoby w naszym tekście docelowym?
akurat w Deja Vu to nie wiem, ale w konkurencyjnym programie (OmegaT) jest coś, co się nazywa "utwórz tłumaczenie alternatywne". zgaduję, że Deja Vu powinien mieć opcję o podobnej nazwie...
Odpowiedź z Cytowaniem
  #162  
Stary 11-21-2018, 15:13
pauprska pauprska jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Posty: 62
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez jjoshaa Pokaż post
Mój problem jest następujący: Deja Vu x2 nie chce odtworzyć mi prezentacji Powerpointa. Czy mogę coś z tym zrobić?
Też mam ten problem. Próbowałam zapisywać prezentację w różnych formatach, ale nic to nie dało.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #163  
Stary 11-24-2018, 13:47
joannazdonek joannazdonek jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2018
Posty: 121
Domyślnie

Zacina się cały czas
Odpowiedź z Cytowaniem
  #164  
Stary 11-24-2018, 17:38
BlueDavid BlueDavid jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Sep 2018
Posty: 53
Domyślnie

Ja polecam zainstalować sobie trójkę, jest o wiele bardziej przejrzysta
Odpowiedź z Cytowaniem
  #165  
Stary 11-25-2018, 13:34
fralisang fralisang jest offline
Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Posty: 34
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez lexicaldomi Pokaż post
Czy ktoś wie jak zainstalować ten program na system MAC ?
Niestety trzeba zainstalować Windowsa ze strony Microsoft. Nie jest to takie trudne, ale potrzebny jest „zwykły” komputer, na który najpierw ściągamy Windowsa 10, a później kopiujemy go na pendrive’a. A co do dalszego procesu, ja korzystałam z tego video : [url]https://youtu.be/UYZCS2Sli2U[/url]
Powodzenia !
Odpowiedź z Cytowaniem
  #166  
Stary 11-25-2018, 15:37
Łania Łania jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Posty: 50
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez pauprska Pokaż post
Też mam ten problem. Próbowałam zapisywać prezentację w różnych formatach, ale nic to nie dało.
Prawdopodobnie wynika to z braku pakietu MS Office. Też miałam z tym problem, zainstalowałam wersję testową i wszystko już działa.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #167  
Stary 11-25-2018, 22:12
Aniti's Avatar
Aniti Aniti jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Miejscowość: Łódź
Posty: 60
Domyślnie

Mam taki problem z Deja vu, że jak zaznaczam daną frazę i chcę dodać ją do Termbase, w polu wyrażenia docelowego mam całe zdanie, a nie tylko zaznaczone wyrażenie. Dlaczego tak jest?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #168  
Stary 11-25-2018, 22:20
ptrompka ptrompka jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Miejscowość: Warszawa
Posty: 62
Domyślnie

Mam problem, że w momencie tworzenia projektu, mimo zmiany regionu na Stany Zjednoczone, program się zacina w momecie dodawania pliku do tłumaczenia. Czy ktoś wie co zrobić? Również wyskakują mi okienka z błędami mimo zmiany regionu.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #169  
Stary 11-25-2018, 22:50
ptrompka ptrompka jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Miejscowość: Warszawa
Posty: 62
Smile

Na szczęście problem udało się rozwiązać. Nie mogłem znaleść tych ustawień, ale już jest w porządku.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #170  
Stary 11-25-2018, 23:09
Aniti's Avatar
Aniti Aniti jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Miejscowość: Łódź
Posty: 60
Domyślnie

Też rozwiązałam mój problem, po prostu nie zaznaczyłam wyrażenia po stronie języka źródłowego.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.