![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Bardzo lubiłam zajęcia z literatury i kultury amerykańskiej. Prowadząca mówiła ciekawie i nie za szybko. Z żadnego innego przedmiotu nie mam takich dobrych notatek jak z tego. Dzięki temu też niewiele musiałam się uczyć na egzamin.
|
|
||||
|
||||
![]() Historia i kultura Ameryki jest super, zwłaszcza część poświęcona kulturze. byłoby jeszcze lepiej, gdyby u nas zajęcia nie odbywały się w formie prezentacji.
|
|
||||
|
||||
![]() Kultura i historia UK i USA - to moje dwa ulubione przedmioty. Polubiłam też bardzo lingwistykę, jak już trafiłam na wykładowcę, który potrafił nam ten przedmiot dobrze wytłumaczyć.
|
|
||||
|
||||
![]() Literatura i historia amerykańska oraz konwersacje
|
|
||||
|
||||
![]() Zajęcie z tłumaczeń CAT, były ciekawe. Bardzo lubiłam też językoznawstwo i literaturę.
|
|
||||
|
||||
![]() Zdecydowanie Fonetyka, wymowa gdzie człowiek po raz pierwszy zdaje sobie sprawę jak bardzo kaleczył ten język wcześniej i jak bardzo mówił po rosyjsku
![]() |
|
||||
|
||||
![]() W moim przypadku była to historia UK i USA (ze względu na świetnego prowadzącego) i wszystkie przedmioty związane ze specjalizacją, na których tłumaczyliśmy różnego rodzaju teksty.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Chyba fonetyka
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Wykłady z historii Wielkiej Brytanii były jednymi z moich ulubionych zajęć. Poza tym lubiłam jeszcze ćwiczenia z fonetyki, przekładu literackiego i technologii tłumaczeń wspomaganych komputerowo. Wszystkie te zajęcia były prowadzone oczywiście przez bardzo dobrych wykładowców, którzy potrafili zaciekawić swoim przedmiotem studentów. Myślę, że tłumaczenie audiowizualne może być również ciekawym przedmiotem, niestety u mnie nie sprawdziła się osoba prowadząca.
|
|
||||
|
||||
![]() Historia UK oraz zajęcia tłumaczeniowe przypadły mi do gustu najbardziej :]
|