Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #1  
Stary 06-19-2018, 00:42
Mar41 Mar41 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Feb 2018
Miejscowość: Ostrołęka
Posty: 119
Domyślnie Deja Vu - Problem z otworzeniem i używaniem programu

Miałem taki sam problem jak wiele innych osób próbujących używać programu Deja Vu, chociaż udało mi się znaleźć rozwiązanie. Problem dotyczy tego, że po którejś aktualizacji Windows, system nie może czytać ścieżki programowej w której są akcentowane znaki francuskie. Rozwiązaniem jest albo zmiana języku komputera i systemu na francuski albo uruchomienie skryptu znajdującego się na poniższej stronie:
[url]https://atrilsolutions.zendesk.com/hc/en-us/articles/115004476985-Unable-to-start-D%C3%A9j%C3%A0-Vu-after-Windows-update[/url]
Uwaga, skrypt zadziała tylko jeśli program jest zainstalowany w domyślnej ścieżce.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Stary 11-25-2018, 21:11
Aniti's Avatar
Aniti Aniti jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Oct 2018
Miejscowość: Łódź
Posty: 98
Domyślnie

Miałam podobny problem, gdy tylko chciałam otworzyć program Deja vu, jak i przy każdym kliknięciu występowały błędu. Nie dało się też otworzyć nowego projektu - pomogło pełne zaktualizowanie systemu.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Stary 11-25-2018, 22:37
przemekm przemekm jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Aug 2018
Posty: 123
Domyślnie

U mnie pomogła zmiana języka systemu operacyjnego na US English oraz ustawień regionalnych na USA.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Stary 12-13-2018, 22:38
RadSen RadSen jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Nov 2018
Posty: 53
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez Mar41 Pokaż post
Miałem taki sam problem jak wiele innych osób próbujących używać programu Deja Vu, chociaż udało mi się znaleźć rozwiązanie. Problem dotyczy tego, że po którejś aktualizacji Windows, system nie może czytać ścieżki programowej w której są akcentowane znaki francuskie. Rozwiązaniem jest albo zmiana języku komputera i systemu na francuski albo uruchomienie skryptu znajdującego się na poniższej stronie:
[url]https://atrilsolutions.zendesk.com/hc/en-us/articles/115004476985-Unable-to-start-D%C3%A9j%C3%A0-Vu-after-Windows-update[/url]
Uwaga, skrypt zadziała tylko jeśli program jest zainstalowany w domyślnej ścieżce.
I faktycznie działa. Przynajmniej u mnie. Pracuję na win10 i już się poddałem. Musiałem zainstalować Deja Vu na innym komputerze i tam odpalał się bez problemu. Teraz u mnie też. Dziękuję.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Stary 12-27-2018, 00:47
Amabilis Amabilis jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Nov 2018
Posty: 120
Domyślnie

U mnie również zadziałał skrypt, ale tylko wtedy, gdy miałam równocześnie otwarty program.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Stary 01-19-2019, 11:36
nliszewska nliszewska jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Dec 2018
Posty: 118
Domyślnie

Dodałam załącznik, który ilustruje mój problem z programem. Przy próbie wykonania tutorialu, a nawet przy samym uruchomieniu wyświetla mi się taka informacja i nie wiem co z tym zrobić. Jak już dochodzę do końcówki tutorialu to program przestaje odpowiadać. Proszę o pomoc.
Załączone Grafiki
File Type: jpg problem deja vu.jpg (17.6 KB, 15 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytowaniem
  #7  
Stary 03-13-2019, 19:30
Micx Micx jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Feb 2019
Posty: 153
Domyślnie

Witam
Tak jak koleżanka wyżej
Włączam porogram - pierwszy błąd
Plansza tytułowa - Drugi błąd
Przy dodawniu pliku w projekcie doc lub rtf - Trzeci bład i czwarty błąd
Completing Project... - Finish i całkowita zwiecha

Czy ktoś coś miał to samo i wie jak pomóc
Aha program plik projektu potrafi utworzyć reszty niestety nie bo mogę dąć Open Project i wskazać

Licżę na pomoc
Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
  #8  
Stary 03-14-2019, 21:49
SBorowiczDuwe SBorowiczDuwe jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Feb 2019
Posty: 148
Domyślnie

Ja znalazłam rozwiązanie, a raczej skorzystałam z tego proponowanego w #1 poście.
Skorzystałam z tamtejszego url-a i wykonałam 1. z proponowanych kroków - póki co udało się.
Uruchomiłam program i otworzyłam nowy projekt. Błędy nie wyskakują
Odpowiedź z Cytowaniem
  #9  
Stary 03-25-2019, 22:54
dmaria dmaria jest offline
Kumotr
 
Zarejestrowany: Feb 2019
Miejscowość: Rzeszów
Posty: 48
Domyślnie

Uruchomienie skryptu pomogło - program się uruchamia. Jednak po kliknięciu w projekt błąd ponownie wyskakuje, a gdy go wyłączam, wyłącza się również cały program i tak w kółko. Zmieniłam język na US English, wprowadziłam aktualizacje, ale nie pomogło. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #10  
Stary 04-17-2019, 10:57
Luiza122 Luiza122 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Mar 2019
Posty: 120
Domyślnie Wersja testowa Deja Vu X2

Mam to samo. Ściągnęłam FixWindowsUpdate program, zmieniłam lokalizację na Stany Zjednoczone i nic. Za każdym razem tkwię w tym samym miejscu. Wyskakuje błąd za błędem i na koniec kiedy dochodzę do momentu by importować dokument, program nie odpowiada. Korzystałam jakiś czas temu z programem MemoQ. Podobnie działa jeden i drugi. Jednakże nie mogę iść dalej z pracą przez błędy nieznanego mi pochodzenia. Nie wiem co dalej, nie mogę tego przeskoczyć.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.