![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Uwielbiam ogladac filmy z amerykanskim akcentem, na szczescie takie dominuja na rynku filmowym. Ten akcent jest dla mnie bardziej zrozumialy ale tez taki bardziej na luzie, bardziej wyrazisty
|
|
||||
|
||||
![]() Znacznie lepsze są filmy z brytyjskim akcentem wedlug mnie
|
|
||||
|
||||
![]() A ja uwielbiam filmy kostiumowe i kocham brytyjski akcent. We wszystkich filmach, nie tylko kostiumowych.
|
|
||||
|
||||
![]() Lubię bardzo z brytyjskim akcentem (zauważyłem, że bohaterowie w filmach, gdzie akcja dzieje się w starożytności, bardzo często mówią w pięknej angielszczyźnie) choć południowo-amerykański też ma swój czar
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Bardzo lubię brytyjski akcent, aczkolwiek jeśli chodzi o filmy lub seriale to nie ma to dla mnie większego znaczenia. Jeśli nie ma dubbingu czy lektora to nic mi nie przeszkadza
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Brytyjski jest tak jak jedna koleżanka powiedziała bardzo posh
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Niestety rynek filmowy, moim zdaniem jest opanowany głównie przez USA, dlatego częściej się słyszy akcent amerykański, chociaż ja wolę słuchać brytyjskiego akcentu, wydaje mi się taki dostojniejszy i bardziej ciekawy.
|
|
||||
|
||||
![]() Jeśli chodzi o akcent amerykański nie do przebicia jest Pulp Fiction i Samuel L. Jackson w tym filmie.
|
|
||||
|
||||
![]() Ja osobiście nie umiem i nie mogę oglądać filmów z brytyjskim akcentem, bo mnie zwyczajnie drażnią. Czasem dodatkowo ciężko zrozumieć aktorów, więc nie jest to dla mnie żadna przyjemność.
|
|
||||
|
||||
![]() Brytyjski akcent czasem trudniej zrozumieć w filmach, zwłaszcza jeśli pochodzi ze Szkocji, Walii, Irlandii. Te akurat trudno zrozumieć nawet na żywo
![]() |