![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Ja najbardziej lubię American English, chyba z sentymentu związanego z pbytem w Stanach i dlatego, że sama go używam. Jednak za najbardziej fascynujący i najmniej zrozumiały, jak dotąd, uważam akcent z Nowej Zelandii. Polecam "Beached Whale" na You Tube.
![]()
|
||||
![]() Ja jestem fanką Estuary English
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Brytyjski - RP. Standardowo
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Pomimo tego, ze studiowalam glownie RP English to jednak najbardziej ostatnimi czasy lubie slyszec Canadian English
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Mnie na studiach starano się nauczyć British English. I nawet nieźle sobie radziłam, ale niestety (albo i stety
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() najbardziej mi się podoba Australijski- a najmniej jak angielskiego używają Jamajczycy- okropny akcent praktycznie niezrozumiany
|
|
||||
|
||||
![]() Północ Anglii! Szczególnie fascynuje mnie to, że nie rozróżniają miedzy /ʌ/ i /ʊ/. Kiedyś starałam się nauczyć mówić w ten sposób, ale musiałam porzucić ten zamiar - obawiam się, że mogłoby to grozić niezdaniem egzaminu z praktycznej nauki języka
![]() ![]() |
|
|||||
|
|||||
![]() moim zdaniem australian english rządzi
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Moim ulubionym akcentem jest angielski z domieszką włoskiego
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zdecydowanie brytyjski! Po prostu uwielbiam. Może jest trudniejszy od amerykańskiego, a dla niektórych może brzmieć nieco snobistycznie, to marzy mi się żeby mówić kiedyś jak Native Speaker.
|