![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Jak najlepiej dostać się do Petersburga? Prom, pociąg, samolot? I jak wygląda połączenie między lotniskami a resztą miasta?
|
|
||||
|
||||
![]() Cześć! A skąd chcesz jechać? Można pociągiem, ale to będzie długa podróż, choć ciekawa, myślę, bo można spotkać nowych ludzi i poćwiczyć swój rosyjski;-). Najszybciej,wiadomo, samolotem.
|
||||
![]() 20 godzin pociągiem przez Białoruś (z Terespola/Brześcia). Przygoda życia
![]() |
|
||||
|
||||
![]() I uwzględnić wizę tranzytową w kosztach podróży
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ruszam z Warszawy
|
|
||||
|
||||
![]() Masz na myśli przez Białoruś? Oficjalnie od jesieni 2016 roku wjazd na teren Federacji Rosyjskiej przez obywateli EU drogą przez Białoruś jest nielegalny. Można wjechać np. przez Łotwę lub Estonię. W praktyce pewnie tego tak nie przestrzegają, ale warto o tym pamiętać, by uniknąć kłopotów.
|
|
||||
|
||||
![]() O, dobrze wiedzieć
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Hej, ja też się wybieram do Petersburga w przyszłym roku. Jestem bardzo ciekawa gdzie można się zatrzymać (przyzwoite warunki za przyzwoitą cenę ). Będę wdzięczna za informacje.
|
|
||||
|
||||
![]() Samolotem najszybciej, ale i najdrożej.
Ja jechałam autokarem (Lux Express). Jako że podróż długa no i brak bezpośredniego połączenia, to zakupiłam sobie nocleg w Rydze, coby odpocząć, zwiedzić co nieco i jechać dalej ![]() Co do zakwaterowania - znalazłam bodajże na booking, jakoś tanio bardzo. Okolica bliska centrum. Hotel-hostel na dwie gwiazdki, pani zarządzająca mówiła tylko po rosyjsku (co mi odpowiadało). |
|
||||
|
||||
![]() Dzięki za wiadomość. Świetny pomysł z tą Rygą. Ja myślałam żeby się wybrać pociągiem, ale może rzeczywiście autokarem wygodniej.
|