![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Miałem taki sam problem jak wiele innych osób próbujących używać programu Deja Vu, chociaż udało mi się znaleźć rozwiązanie. Problem dotyczy tego, że po którejś aktualizacji Windows, system nie może czytać ścieżki programowej w której są akcentowane znaki francuskie. Rozwiązaniem jest albo zmiana języku komputera i systemu na francuski albo uruchomienie skryptu znajdującego się na poniższej stronie:
[url]https://atrilsolutions.zendesk.com/hc/en-us/articles/115004476985-Unable-to-start-D%C3%A9j%C3%A0-Vu-after-Windows-update[/url] Uwaga, skrypt zadziała tylko jeśli program jest zainstalowany w domyślnej ścieżce. |
|
|||||
|
|||||
![]() Miałam podobny problem, gdy tylko chciałam otworzyć program Deja vu, jak i przy każdym kliknięciu występowały błędu. Nie dało się też otworzyć nowego projektu - pomogło pełne zaktualizowanie systemu.
|
|
||||
|
||||
![]() U mnie pomogła zmiana języka systemu operacyjnego na US English oraz ustawień regionalnych na USA.
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
|
|
||||
|
||||
![]() U mnie również zadziałał skrypt, ale tylko wtedy, gdy miałam równocześnie otwarty program.
|
|
||||
|
||||
![]() Dodałam załącznik, który ilustruje mój problem z programem. Przy próbie wykonania tutorialu, a nawet przy samym uruchomieniu wyświetla mi się taka informacja i nie wiem co z tym zrobić. Jak już dochodzę do końcówki tutorialu to program przestaje odpowiadać. Proszę o pomoc.
|
|
||||
|
||||
![]() Witam
Tak jak koleżanka wyżej Włączam porogram - pierwszy błąd Plansza tytułowa - Drugi błąd Przy dodawniu pliku w projekcie doc lub rtf - Trzeci bład i czwarty błąd Completing Project... - Finish i całkowita zwiecha Czy ktoś coś miał to samo i wie jak pomóc Aha program plik projektu potrafi utworzyć reszty niestety nie bo mogę dąć Open Project i wskazać Licżę na pomoc Pozdrawiam |
|
||||
|
||||
![]() Ja znalazłam rozwiązanie, a raczej skorzystałam z tego proponowanego w #1 poście.
Skorzystałam z tamtejszego url-a i wykonałam 1. z proponowanych kroków - póki co udało się. Uruchomiłam program i otworzyłam nowy projekt. Błędy nie wyskakują ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Uruchomienie skryptu pomogło - program się uruchamia. Jednak po kliknięciu w projekt błąd ponownie wyskakuje, a gdy go wyłączam, wyłącza się również cały program i tak w kółko. Zmieniłam język na US English, wprowadziłam aktualizacje, ale nie pomogło. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
|
|
||||
|
||||
![]() Mam to samo. Ściągnęłam FixWindowsUpdate program, zmieniłam lokalizację na Stany Zjednoczone i nic. Za każdym razem tkwię w tym samym miejscu. Wyskakuje błąd za błędem i na koniec kiedy dochodzę do momentu by importować dokument, program nie odpowiada. Korzystałam jakiś czas temu z programem MemoQ. Podobnie działa jeden i drugi. Jednakże nie mogę iść dalej z pracą przez błędy nieznanego mi pochodzenia. Nie wiem co dalej, nie mogę tego przeskoczyć.
|