Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #11  
Stary 08-27-2011, 14:19
mkapral mkapral jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Miejscowość: Szczecin
Posty: 108
Domyślnie

poza tym, również macie ten problem, że gdy chce się zapisać dokument, można zapisać jedynie jedną stronę w wersji testowej programu? Co zrobić w tej sytuacji? Skopiować drugą stronę do pierwszego dokumentu?
__________________
mkapral
Odpowiedź z Cytowaniem
  #12  
Stary 08-27-2011, 14:38
maszka88 maszka88 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 149
Domyślnie

A ja w ogóle nie mogę pobrać tego programu
Odpowiedź z Cytowaniem
  #13  
Stary 08-27-2011, 14:40
maszka88 maszka88 jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 149
Domyślnie

czy może to mieć związek z tym, że mam vistę?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #14  
Stary 08-27-2011, 16:04
AnnaLisa AnnaLisa jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 66
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez mkapral Pokaż post
Ja mam wrażenie, że mam zupełnie inną wersję abby, bo to, co jest w instrukcji nie odzwierciedla tego, co ja mam w programie...nie mogę znależć funkcji konwertuj, a praca z tym programem jest bardzo czasochłonna, jeśli chodzi o zaznaczanie poszczególnych obszarów i dokładne odwzorowanie dokumentu. W wordzie dokument wygląda inaczej, a poprawki są czasochłonne i ciężkie do zrealizowania...

Pomożecie?

Nie pocieszę Cię. Niestety tak wygląda praca z tym programem, żmudne dłubanie i zaznaczanie, a i tak nie masz żadnej gwarancji efektów w wordzie. Nie masz funkcji konwertuj w lewym górnym rogu? Na pewno otwierasz Abby - przekształć dokument PDF?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #15  
Stary 08-27-2011, 16:58
MadziaDM MadziaDM jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Posty: 125
Domyślnie

Myślę, że korzystasz z Abby Finereader a nie z Abby PDF Treansformer, dlatego ta różnica. Ale Wydaje mi się, że Abby Finereader sprawia mniejsze problemy przy konwertowaniu.

Cytat:
Zamieszczony przez mkapral Pokaż post
poza tym, również macie ten problem, że gdy chce się zapisać dokument, można zapisać jedynie jedną stronę w wersji testowej programu? Co zrobić w tej sytuacji? Skopiować drugą stronę do pierwszego dokumentu?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #16  
Stary 08-27-2011, 17:01
mkapral mkapral jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Miejscowość: Szczecin
Posty: 108
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez AnnaLisa Pokaż post
Nie pocieszę Cię. Niestety tak wygląda praca z tym programem, żmudne dłubanie i zaznaczanie, a i tak nie masz żadnej gwarancji efektów w wordzie. Nie masz funkcji konwertuj w lewym górnym rogu? Na pewno otwierasz Abby - przekształć dokument PDF?
nie mam takiej opcji. nie mam takiej opcji przekształć dokument PDF w abby...
__________________
mkapral
Odpowiedź z Cytowaniem
  #17  
Stary 08-27-2011, 17:02
ciri's Avatar
ciri ciri jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 131
Domyślnie

Moja przygoda z tym programem też niestety nie należała do najprzyjemniejszych. Na początku wszystko szło w miarę dobrze, a przynajmniej tak mi się wydawało. W Wordzie oczywiście miałam strasznie dużo poprawiania. Potem wrzuciłam to do Deja Vu, przetłumaczyłam i... okazało się, że program nie czyta dwóch fragmentów tekstu, chociaż były zaznaczone jako "tekst". I co zrobiłam? Oczywiście starałam się to zmienić. Jednak choćbym nie wiem co zrobiła, to program Abbyy i tak wiedział "lepiej"... Już nie wspominam nawet o tym, że wyeksportowany plik wymagał również wielu poprawek... Masakra... Mam nadzieję, że nigdy więcej nie będę zmuszona do używania takich programów.
__________________
Ciri
Odpowiedź z Cytowaniem
  #18  
Stary 08-27-2011, 17:05
ciri's Avatar
ciri ciri jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 131
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez MadziaDM Pokaż post
Wydaje mi się, że Abby Finereader sprawia mniejsze problemy przy konwertowaniu.
Ja niestety mam inne odczucia. Z dwojga złego wolę Abby Transformer.
__________________
Ciri
Odpowiedź z Cytowaniem
  #19  
Stary 08-27-2011, 17:06
mkapral mkapral jest offline
Podszyszkownik
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Miejscowość: Szczecin
Posty: 108
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez MadziaDM Pokaż post
Myślę, że korzystasz z Abby Finereader a nie z Abby PDF Treansformer, dlatego ta różnica. Ale Wydaje mi się, że Abby Finereader sprawia mniejsze problemy przy konwertowaniu.
i tak ciężko, ale postaram się jakoś nad tym posiedzieć i podłubać. może się uda
__________________
mkapral

Ostatnio edytowane przez mkapral : 08-27-2011 o 17:11.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #20  
Stary 08-27-2011, 18:18
AnnaLisa AnnaLisa jest offline
Starszy Kumotr
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Posty: 66
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczony przez mkapral Pokaż post
nie mam takiej opcji. nie mam takiej opcji przekształć dokument PDF w abby...
U mnie to wygląda tak: klikam w starcie na wszystkie programy i w folderze ABBYY mam kilka programów. Wybieram "Przekształć dokument PDF". Sprawdź czy na pewno ściągnęłaś Abbyy transformer 3.0.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów
Możesz wysyłać nowe wątki
Możesz wysyłać odpowiedzi
Możesz wysyłać załączniki
Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
EmotikonyWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Przejdź do forum




Powered by: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.