![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
![]() Szukam dobrej aplikacji na telefon do nauki angielskiego. Macie coś sprawdzonego, co polecacie?
Głownie chodzi mi o naukę słówek. |
|
||||
|
||||
![]() Polecam Duolingo, Busuu, ABA English, Mondly (ta ostatnia jest płatna, ale jest pierwsze 7 dni jest darmowe, więc możesz zobaczyć Ci się podoba czy nie).
|
|
||||
|
||||
![]() Ja polecam: Ucz się języka angielskiego (by Tweeba) oraz English grammar
|
|
||||
|
||||
![]() Uczę się hiszpańskiego z Duolingo i mogę jak najbardziej polecić tą aplikację.
|
|
||||
|
||||
![]() Duolingo jak najbardziej, nie tylko do angielskiego ale też do innych języków, sprawdza się dla początkujących
|
|
||||
|
||||
![]() Najbardziej polecam Duolingo, zwłaszcza, że za darmo można się uczyć kilu języków na raz
|
|
||||
|
||||
![]() Również polecam duolinguo - nie tylko do angielskiego, ale też do hiszpańskiego! szczególnie dla miłoścników wymowy amerykańskiej
|
|
||||
|
||||
![]() A jak jest z poziomami języka w Duolingo? Bo ta aplikacja kojarzy mi się z podstawami i nie wiem do jakiego poziomu tam można dojść? Interesuje mnie zaawansowany angielski.
|
|
||||
|
||||
![]() Dobrze Ci się kojarzy, do zaawansowanego angielskiego Duolingo raczej się nie przyda. Wydaje mi się, że trochę wyższy poziom jest w aplikacji Memrise, ale nie jestem pewna, bo sama z niej nie korzystałam. Zawsze można też samodzielnie zrobić fiszki z zaawansowanym słownictwem, chociażby w aplikacji Ankidroid, działa ona na podobnej zasadzie jak wspomniane wyżej aplikacje, czyli opiera się na regularnym powtarzaniu. Jej użytkownicy dzielą się również zestawami słówek między sobą.
|
|
||||
|
||||
![]() Dla zaawansowanego poziomu to najlepiej samemu robić fiszki np. w programie Anki. Albo polecam słuchanie podcastów, też można pobrać aplikację na telefon, bardzo praktyczna opcja
![]() |