![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
![]() Tak jak w tytule, jakie tematy macie lub planujecie mieć na prace licencjackie/magisterskie?
Ja jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i wstępnie mój temat to : Translation of humour in 'How I Met Your Mother' TV series, czyli coś co przy okazji lubię i jest wymówka na oglądanie serialu ![]() Ostatnio edytowane przez saguinus_midas : 11-10-2016 o 10:40. Powód: brak polskich znaków |
|
|||||
|
|||||
![]() Jeszcze nie mam dokładnie sprecyzowanego tematu pracy, ale na pewno będzie to coś ściśle związane z kontrastem w udźwięcznianiu i ubezdźwięcznianiu w polskim i angielskim, ogólnie asymilacja fonetyczna. Dopiero zaczynamy seminaria, więc wszystko jeszcze na świeżo.
|
|
||||
|
||||
![]() Licencjat pisałam na temat propagandy w III Rzeszy na przykładzie filmu i teatru. Pracę magisterską pisałam o wspomnieniach Niemców, którzy mieszkali w Łodzi
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Aga1991 : 07-09-2017 o 13:30. Powód: brak polskich znaków |
|
||||
|
||||
![]() W pracy magisterskiej zamierzam zająć się terminologią specjalistyczną, a dokładniej tłumaczeniami prawniczymi. Licencjat natomiast pisałam z technik tłumaczeniowych na podstawie dzieł literackich.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Ja pisze pracę licencjacką w tematyce literatury. Mój temat to Bildunsroman in selected works by Charles Dickens. Na podstawie Opowieści wigilijnej i Wielkie nadzieje
![]() Ostatnio edytowane przez alicja.czarnik : 12-12-2019 o 20:17. Powód: brak polskich znaków |
|
||||
|
||||
![]() Jestem w trakcie pisania licencjatu na temat ujęcia tzw. "rodzajnika nieokreślonego" w j. hiszpańskim - un/una jako rodzajnik i jako liczebnik.
|
|
||||
|
||||
![]() Ja piszę pracę magisterską o strategiach tłumaczeniowych. Będę omawiała je na przykładzie tłumaczenia książki Corneli Funke "Tintenherz".
Ostatnio edytowane przez Aga1991 : 07-09-2017 o 13:33. Powód: interpunkcja |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
![]() A licencjat pisałem na temat metafor w muzyce rockowej oraz metalowej w latach na przestrzeni ostatnich 30 lat. |