View Full Version : tłumacz przysiegły z francuskiego
marzenkak1
04-30-2008, 18:25
Witam, zapisałam się na egzamin na tłumacza przysięgłego z francuskiego, ale to podobno bardzo trudne, moze ktos mi podpowie, jak się do tego egzaminu przygotować, czy są jakieś podreczniki jesli chodzi właśnie o francuski? proszę o podpowiedx, bo strasznie się boję, że się zbłaźnię...
Klempicz
05-15-2008, 13:19
Witam, zapisałam się na egzamin na tłumacza przysięgłego z francuskiego, ale to podobno bardzo trudne, moze ktos mi podpowie, jak się do tego egzaminu przygotować, czy są jakieś podreczniki jesli chodzi właśnie o francuski? proszę o podpowiedx, bo strasznie się boję, że się zbłaźnię...
Tutaj http://www.csx.pl/baza_wiedzy/tlumacz_przysiegly_egzamin.1.php można znaleźć przydatne informacje na temat samego egzaminu, a także kilka ciekawych informacji.
Pozdrawiam!
Nie chcę cię straszyc ale podobno w minionych latach zrobienie tego egzaminu było prostsze. Dlaczego teraz jest trudniejsze nikt mi nie jest w stanie powiedzeć. Wszyscy twierdzą ze jest trudniej. Tez chce zrobic przysiegłego ale sie łamię bo nie wiem czy jest jakas robota dla przysiegłych i czy da sie z tego przeżyć. Daj mi info jak to widzisz od strony finansowej
ewarap@vp.pl
chciałam się dowiedzieć czy miałaś już egzamin i jak on wygląda? ja planuje zapisać się .dziękuje za odpowiedz.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.