PDA

View Full Version : Platforma do automatyzacji procesu tłumaczenia - smartcat.ai


frytex
08-14-2018, 15:04
czy ktoś jest biegły w tej platformie?

jako freelancer zalogowałem się, utworzyłem projekt i wrzuciłem dwa pliki docx. następnie dodałem gotowy tmx (bo te pliki mam już przetłumaczone).

oczekiwałbym, że po odświeżeniu dokumentów, pola docelowe zapełnią się tłumaczeniem, albo, że będzie ono gdzieś obok widoczne, gotowe do wklejenia (bo przecież mam 100% matche). ale nic z tego. podpowiedzi z mojego tmx nigdzie nie widzę...

martaS
09-04-2018, 05:56
czy ktoś jest biegły w tej platformie?

jako freelancer zalogowałem się, utworzyłem projekt i wrzuciłem dwa pliki docx. następnie dodałem gotowy tmx (bo te pliki mam już przetłumaczone).

oczekiwałbym, że po odświeżeniu dokumentów, pola docelowe zapełnią się tłumaczeniem, albo, że będzie ono gdzieś obok widoczne, gotowe do wklejenia (bo przecież mam 100% matche). ale nic z tego. podpowiedzi z mojego tmx nigdzie nie widzę...

Czy znalazło sie rozwiązanie problemu? Chciałam popracować na SmartCAT po wygaśnięciu mojej wersji próbnej Deja Vu, bo platforma obiecuje tak wiele, ale nie chciałabym się przedzierać przez gąszcze problemów technicznych.

frytex
09-04-2018, 11:52
Czy znalazło sie rozwiązanie problemu?

ja nie znalazłem i dałem sobie spokój. wracam do omegi. przynajmniej wszystko działa.

martaS
09-04-2018, 11:59
Oj szkoda, miałam nadzieję, że coś przełomowego się trafiło. Szczególnie, że SmartCAT obiecywał bezpośrednie przyjmowanie zleceń w systemie. Chyba też się w takim razie zainteresuję Omegą. Dzięki!

frytex
09-05-2018, 13:08
Oj szkoda, miałam nadzieję, że coś przełomowego się trafiło. Szczególnie, że SmartCAT obiecywał bezpośrednie przyjmowanie zleceń w systemie. Chyba też się w takim razie zainteresuję Omegą. Dzięki!

jakby co, to pisz. wygląda dziwnie, ale działa.