View Full Version : Zakątki dla różnych grup językówych
Yennefer
03-19-2008, 13:03
Witam drodzy Koledzy,
gratuluję forum!
Mam również propozycję: czy można wprowadzić jakieś zakątki językowe, dla różnych języków lub chociażby grup językowych, żeby łatwiej było znależć się w swoim gronie.
Pozdrawiam!
blueberrygood
03-19-2008, 13:08
Witam Yennefer!
To jest bardzo dobry pomysł. Już o tym myślałam wcześniej i jesteśmy w trakcie wprowadzania takich zmian do naszego forum.
Pozdrawiam! :D
Rownież uważam, że stworzenie takich grup językowych będzie ogromnym plusem forum!!! Oczekuję na grupę niemieckiego:D
POZDROWIENIA
Tom z Sopotu
04-07-2008, 12:18
Tylko trzeba by to zrobić inteligentnie, żeby nie pochować przy tym ogólniejszych wątków, które mogą interesować wszystkich.
Akurat myslalam o czyms takim - i prosze juz ktos wpadl na pomysl. Bardzo mi sie podoba, czekam na grupy bialoruskiego i rosyjskiego (z tym pierwszym to w ogole problem nie do rozwiazania...)
JoannaGawron
05-29-2009, 12:31
Świetny pomysł! Ja chętnie podłączę się do grupy niemieckiej. :)
Dorota Sałata
11-04-2009, 20:11
I jak idą postępy w wprowadzeniu grup językowych? Czekam z utęsknieniem :)
A będzie grupa gaelic (chociaż płynny w tym języku nie jestem to ciekawy jest)?
Rownież uważam, że stworzenie takich grup językowych będzie ogromnym plusem forum!!! Oczekuję na grupę niemieckiego:D
POZDROWIENIA
Sugerowałabym to samo. Przydałoby się troche różnorodności językowej.
Widzę, że ostatni post został napisany dość dawno... Powstały te zakątki, czy nie? Bo mnie interesuje rosyjski i to pilnie;)
Jakoś nie widać postępów w tym tworzeniu zakątków, jak tak się rozglądam tutaj... A może warto jednak się za to wziąć? To nie może być aż tak skomplikowane. :)
Popieram ideę! Forum coraz bardziej się rozrasta i oprócz ogólnych wątków tłumaczeniowych przydałby się nam zakątki językowe :) Byłoby nam zdecydowanie łatwiej się komunikować.
Jakoś nie widzę, aby moderacja się wypowiadała w tym wątku, więc nie wiem, czy nas ignorują, czy jak? :P
Ale ogólnie fajnie by było rzucić osobne podforum dla "głównych" języków (tu proponuję zrobić sondę i na podstawie ilości użytkowników zainteresowanych danym językiem zrobić kilka działów, przykładowo: angielski, niemiecki, francuski, rosyjski, a resztę wrzucić do kategorii "Inne"), ewentualnie podzielić języki ze względu na rodziny - germańskie, romańskie, słowiańskie, ugrofińskie, etc... Każda z tych opcji wprowadziłaby jakiś rodzaj porządku. :)
kamilajka
07-08-2011, 10:39
Pewnie, to świetny pomysł. Tyle że, jak zwykle, najtrudniej o konkretne pomysły:) Czy ktoś się zastanawiał, jak by to miało wyglądać?
Na innym forum dla tłumaczy istnieją takie wątki, a w nich tłumacze konsultują terminy i zwroty, z którymi mają problem. Zawsze to dobrze skorzystać z pomocy innych tłumaczy. Myślę, że oprócz tego mogą też pojawić się tematy dotyczące np. języka ogólnie, kultury, etc.
odświeżę trochę wątek. pomysł pierwsza klasa. oczekuję zakątka języków egotycznych/martwych a pasjonujących ;)
Poczekamy jeszcze trochę na rozwój forum i robimy grupy. Zwlekamy nie dlatego, ze nie chcemy grup, tylko dlatego ze obawiamy się pustych działów. Realny termin to wrzesień.
marina249
07-26-2011, 08:16
Cześć,
Bardzo się cieszę,że od września powstanie ten podział na grupy językowe.Mam nadzieję,że znajdzie się także miejsce na włoski.Oczekuję z utęsknieniem.Pozdrawiam.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.