View Full Version : CATy pod Vistą
Przymierzam się do zainwestowania w Vistę (ładny wygląd kusi :)), ale mam obawy co do stabilności takich programów jak WordFast czy Trados (obu używam) działania pod tym systemem. Czy ktoś byłby tak miły i mnie oświecił?
Pozdrawiam!
Trados 2007 działa dość sprawnie pod Vistą, ale niestety nie radzi sobie z Wordem pod nim...
Również pozdrawiam :)
Nie radzi sobie, czyli co się z nim dzieje? :)
Pozdrawiam
Otwieranie segmentu przy Wordzie na Viście trwa tak długo, ze spokojnie można iść zaparzyć sobie kawę :) Wiele osób miało ten problem, może teraz wyszła jakaś poprawka poprawiająca ten błąd, ale dotychczas było to - jak się sama pewnie doskonale domyślasz - niezwykle irytujące.
A istnieje jakiś odpowiednik Worda, który z Tradosem pod Vistą nie ma problemu?
Owszem, TagEditor ;)
Lepiej jednak poszukaj na stronie producenta czy nie wyszła jakaś poprawka na Vistę, bo pewnie niejeden Twój klient będzie wymagał tłumaczenia w Wordzie, a nie TagEditorze...
A nie wiesz może jak to wygląda z WordFastem? Z nim też są jakieś problemy?
Odpowiem za Loda :) Działa, choć z błędami (jakiś błąd czterocyfrowy zaczynający się na 6 ;))
arek.mikrut
02-03-2009, 22:41
A ja mam Tradosa 7 i działa i pod vistą i pod xp :) tyle ode mnie :) p.s. mam worda 2003 :P
A ten Word 2003 działa Ci pod Vistą właśnie? Moja siostra na laptopie miała Wiśtę i nie potrafiła starego Worda uruchomić, a z tym nowym, którego dostała z Windowsem rzeczywiście były same problemy. Skończyło się "downgradem" systemu na XP.
Poza tym chodzą już plotki o nowym Windowsie 7, może nie warto inwestować w Vistę, która ma jeszcze mnóstwo problemów i lepiej poczekać na siódemkę? Taka opcja ma wielu zwolenników u mnie na uczelni.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.