View Full Version : Euro 2012
Na pewno wiecie, że jest prowadzona akcja wolontariatu podczas EURO 2012 (rekrutacja na nią zakończyła się dwa dni temu). Osobiście zgłosiłam się jako ochotniczka na stanowisko tłumacza-przewodnika chyba już w październiku :) Co sądzicie o takim doświadczeniu? Zgłaszaliście się? Czy myślicie, że tego typu wolontariat może być postrzegany jako cenna pozycja w CV tłumacza?
JoannaSzczecin
01-23-2012, 14:03
Myślę, że doskonale zrobiłaś - to chyba oczywiste :) Będziesz miała jedyną w swoim rodzaju okazję poćwiczyć tłumaczenia ustne, porozmawiać z wieloma obcokrajowcami, poznać ludzi - krótko mówiąc, przeżyjesz wspaniałą przygodę i zyskasz cenny (to też oczywiste) wpis w CV.
Gdybym była jeszcze studentką, mieszkającą możliwie blisko jednego z miast EURO, nawet bym się nie zastanawiała. Trochę Ci zazdroszczę i życzę wspaniałych przeżyć :)
Joasia89
01-23-2012, 14:06
Zastanawiałam się również nad tym wolontariatem, ale w końcu zmieniły mi się plany. Tobie gratuluję wyboru, na pewno bardzo ciekawe doświadczenie i fajna okazja do sprawdzenia się w roli tłumacza. Mam nadzieję i wierzę, że taki wpis w CV będzie również pozytywnie oceniany przez pracodawców. Powodzenia!
madulenka
01-27-2012, 22:57
Bardzo fajna sprawa! Na pewno nie będziesz żałować. I nie chodzi tylko o poćwiczenie języka, przy okazji można też poznać wielu ciekawych ludzi.
Myślę, że takie doświadczenie na pewno się przyda? Sama się nie zgłaszałam ale uważam, że to super sprawa i bez wątpienia cenna pozycja w CV. powodzenia:)
paulina8901
01-28-2012, 00:54
Też o tym myślałam, ale niestety za długo się zastanawiałam... Ale przygoda na pewno super:) i jaka pozycja w cv;)
banjaluka
01-30-2012, 10:41
Super sprawa, w końcu od czegoś trzeba zacząć, liczę na relacje z przebiegu wolontariatu. Powodzenia!
Patrycjaaa
01-30-2012, 11:28
Gratuluję dobrego wyboru :) ja też zastanawiałam się nad takim wolontariatem, niestety plany pokrzyżowały mi studia - w czasie czasie Euro będę przygotowywać się do obrony pracy lic. Powodzenia Ci życzę :)
Angela_Krk
01-30-2012, 11:31
Ja też chciałam się zgłosić, ale niestety rekrutacja wolontariuszy skończyła się 22.01.2012 :(
Zazdroszczę i trzymam kciuki! Na pewno to będzie ciekawa przygoda!
marthe0207
01-30-2012, 11:35
Myślę, że dla osób początkujących w dziedzinie tłumaczenia może to być wspaniałe doświadczenie, okazja by sprawdzić swe umiejętności i poziom znajomości języka :). Trzeba korzystać z każdej okazji, trening czyni mistrza.
lachjoanna1388
02-10-2012, 11:58
Świetna sprawa i doskonała okazja do nauki i zdobycia doświadczenia :) bardzo dobrze że korzystasz z takich okazji aby rozwinąć swoje umiejętności. Życzę powodzenia !
Bardzo dobry wybór!Nowa doświadczenie, nowa pozycja w CV, a poza tym praca sama się nie znajdzie, kto wie może zyskasz na tym więcej, niż myślisz:)
Ja też się zgłosiłam :) Mam nadzieję, że czekają nas świetne przeżycia!
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.