View Full Version : Uczelnia wyższa
http://demotywatory.pl/543158/Uczelnia-wyzsza
Rewelacja, czyste odbicie rzeczywistości :D :D :D
Maciejas
12-27-2011, 12:15
Obrazek idealnie odwzrowywujący stan faktyczny na uczelniach :)
okrutne, ale niestety prawdziwe...
Niestety prawdziwe, ale tak jest nie tylko na uczelniach, ale w każdej firmie. Dlatego trzeba robić wszystko, aby być na samym szczycie :)
dolinka79
12-29-2011, 21:16
Powala :) na kolana :)
Smutna prawda dotycząca zarówno uczelni jak i korporacji ;)
A ja jestem optymistką i wiem, że jest wiele pozytywnych wyjątków:)
Pamiętajmy, że to my kiedyś będziemy na górze i obyśmy nie zachowywali się tak jak ci, którymi teraz gardzimy...
Tak tak, w firmach jest tak samo.
Niestety prawdziwe, ale tak jest nie tylko na uczelniach, ale w każdej firmie. Dlatego trzeba robić wszystko, aby być na samym szczycie :)
... A siedząc już na tym szczycie nie powtarzać po tych poprzednich.
roszynska
01-03-2012, 15:02
Ten wątek przypomniał mi pewien kawał. Zacytuję go poniżej, uważam, że jest zabawny, ale mam też nadzieję, że nikogo nie urazi:
Jest sesja egzaminacyjna. Profesor zadaje pytania studentowi ale student nie odpowiada na zadne z nich. W koncu profesor się go pyta:
- Czy wie pan kto to jest student?
- Nie - odpowiada
- Student to jest takie gówno, które próbuje dopłynąć do wyspy magister.
- A wie pan kto to jest profesor? - pyta student
- Nie
- Profesor to jest takie gówno, ktore dopłyneło do wyspy magister i teraz robi fale, żeby inne gówna nie dopłynęły.
gargoyle
01-11-2012, 12:15
Niewiarygodnie prawdziwy demot :)
Ja bym tam Panią z dziekanatu powyżej studentów umieściła. A może i nawet wyżej ;)
nie tylko na uczelniach, ale i w pracy, a często i w szkole..
banadona
01-21-2012, 11:34
Wszystko zależy od psychiki. Niektórym palma odbija i uważają się za wyższych od innych. Uczy mnie paru doktorów z czego jeden z nich jest na prawdę w porządku, nie uważa się za pępek świata i nie traktuje studentów jak bydło lecz jak przyszłość kraju. Inna doktorka z kolei to istne przeciwieństwo. Uważa że jej przedmiot jest najważniejszy na świecie i ma gdzieś innych. Różnie bywa.
Ten wątek przypomniał mi pewien kawał. Zacytuję go poniżej, uważam, że jest zabawny, ale mam też nadzieję, że nikogo nie urazi:
Jest sesja egzaminacyjna. Profesor zadaje pytania studentowi ale student nie odpowiada na zadne z nich. W koncu profesor się go pyta:
- Nie - odpowiada
- Nie
- Profesor to jest takie gówno, ktore dopłyneło do wyspy magister i teraz robi fale, żeby inne gówna nie dopłynęły.
to jest dopiero okrutny żart. na szczęście, nie wszyscy wysoko postawieni mają takie podejście :)
A ja powiem, że idąc na studia naprawdę zaskoczona byłam przemiło. Dużo gorzej jest w szkole gdzie niestety, z braku cierpliwości wszyscy są wrzucani do szufladki z kategorią BYDŁO.
...chociaż i na studiach wielu tak się zachowuje XD...
Patrycjaaa
01-27-2012, 18:27
nie tylko na uczelniach, ale i w pracy, a często i w szkole..
...ogólnie w życiu ;)
floralexx
01-29-2012, 23:41
- Nie - odpowiada
- Nie
Genialne! Oddaje to klimat i mogłoby być komentarzem do tego obrazka! Ach, jak to ciężko być studentem...
http://www.phdcomics.com/comics.php
Tak pod temat podrzucam serię komiksową : )
Zawsze mówiłam, że na demotach prawdę głoszą ;p
Gabriela27
02-13-2012, 10:10
nie popadajmy w skrajności.
studenci mają o wiele lepiej niż doktorzy.
trochę trzeba byłoby zmodyfikować ten obrazek na korzyść studentów!
nie popadajmy w skrajności.
studenci mają o wiele lepiej niż doktorzy.
trochę trzeba byłoby zmodyfikować ten obrazek na korzyść studentów!
Chyba nie zrozumiałaś tej grafiki, skoro wyciągasz taki wniosek.
Nyanpire
02-19-2012, 19:04
nic dodać nic ując...nie wiem tylko czy śmiać się jak wariat czy zalać łzami:)
Chyba nie zrozumiałaś tej grafiki, skoro wyciągasz taki wniosek.
Korzyść jest jednoznaczna. Studenci mają najwięcej.... g**** na (w) głowie ;)
michauwilczynski
03-13-2012, 11:57
dobrze że czasem się jeszcze znajdą prawdziwe demotywatory które odzwierciedlają cel tego portalu
Bardzo prawdziwe i życiowe;)
Bardziej dosadnie nie dało się tego przedstawić !
No tak studenci zawsze są po Uszy w g.... czy to na Uuczelni czy na rynku PRACY...
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.