PDA

View Full Version : Jak skonwertować .doc na pdf w Abby?

laurelindorinan
08-28-2011, 15:02
Jak udało Wam się skonwertować plik w wordzie spowrotem do pdf?

Za nic nie chce mi załapać pliku. Program twierdzi, że nie może rozpoznać formatu :(

tak samo jest jak próbuję z plikiem w .rtf , .odt , .html , .org

Używam FineReadera, jak zrobiłam to z plikiem .rtf w Transformerze to kompletnie do niczego sie to ie nadawało -> bez obrazków

Aleksandra_M
08-28-2011, 15:37
Ja ściągnęłam ABBYY Transformer 3.0 i po zainstalowaniu programu pojawiają się 4 opcje, a wśród nich opcja "scal pliki w dokument PDF". Trzeba tylko zaznaczyć odpowiedni dokument w oknie dialogowym i wybrać "utwórz dokument PDF".
Mam nadzieję, że pomogłam ;)

laurelindorinan
08-28-2011, 15:52
Ja ściągnęłam ABBYY Transformer 3.0 i po zainstalowaniu programu pojawiają się 4 opcje, a wśród nich opcja "scal pliki w dokument PDF". Trzeba tylko zaznaczyć odpowiedni dokument w oknie dialogowym i wybrać "utwórz dokument PDF".
Mam nadzieję, że pomogłam ;)

Wiem to zrobiłam, tylko tak jak pisałam wyszła jakaś masakra bez obrazków :/

daria_25
08-28-2011, 17:14
Hmm, ja raczej użyłam opcji "utwórz dokument PDF z dokumentów pakietu Microsoft Office" - i wszystko mi się dobrze przekonwertowało bez najmniejszych problemów...

McEwa
08-28-2011, 18:05
Hmm, ja raczej użyłam opcji "utwórz dokument PDF z dokumentów pakietu Microsoft Office" - i wszystko mi się dobrze przekonwertowało bez najmniejszych problemów...

Tak, ja też tak właśnie zrobiłam i wszystko się udało. Trzeba do tego mieć zainstalowane ABBYY Transformer 3.0. Nie mam pojęcia jak to jest z FineReaderem. Ogólnie to uważam, że z tymi programami jest jedna wielka zabawa i trzeba się bardzo natrudzić, żeby efekty były zadowalające.

lingwistka2011
08-28-2011, 21:58
Akurat ta czynność była z tego wszystkiego najprostsza, wykonałam ją zgodnie z instrukcją i się udało.

anjar
08-29-2011, 10:27
Niestety ja wykonuje ją zgodnie z instrukcją i mi się nie udaje.

alelyd1605
08-29-2011, 10:42
Jeśli chcecie konwertować pliki DOC w PDF bez programu ABBY ( i tak wygaśnie nam licencja) polcam zainstalowanie wtyczki do MS Office dla PDF.

wesmag
09-19-2011, 11:22
Pliki doc można też wydrukować jako pdf za pomocą takich programów jak np. Foxit PDF printer, PDF creator, novaPDF. Programy darmowe, więc nie trzeba się przejmować, że wygaśnie darmowa licencja :)