View Full Version : Jak skonwertować .doc na pdf w Abby?
laurelindorinan
08-28-2011, 15:02
Jak udało Wam się skonwertować plik w wordzie spowrotem do pdf?
Za nic nie chce mi załapać pliku. Program twierdzi, że nie może rozpoznać formatu :(
tak samo jest jak próbuję z plikiem w .rtf , .odt , .html , .org
Używam FineReadera, jak zrobiłam to z plikiem .rtf w Transformerze to kompletnie do niczego sie to ie nadawało -> bez obrazków
Aleksandra_M
08-28-2011, 15:37
Ja ściągnęłam ABBYY Transformer 3.0 i po zainstalowaniu programu pojawiają się 4 opcje, a wśród nich opcja "scal pliki w dokument PDF". Trzeba tylko zaznaczyć odpowiedni dokument w oknie dialogowym i wybrać "utwórz dokument PDF".
Mam nadzieję, że pomogłam ;)
laurelindorinan
08-28-2011, 15:52
Ja ściągnęłam ABBYY Transformer 3.0 i po zainstalowaniu programu pojawiają się 4 opcje, a wśród nich opcja "scal pliki w dokument PDF". Trzeba tylko zaznaczyć odpowiedni dokument w oknie dialogowym i wybrać "utwórz dokument PDF".
Mam nadzieję, że pomogłam ;)
Wiem to zrobiłam, tylko tak jak pisałam wyszła jakaś masakra bez obrazków :/
daria_25
08-28-2011, 17:14
Hmm, ja raczej użyłam opcji "utwórz dokument PDF z dokumentów pakietu Microsoft Office" - i wszystko mi się dobrze przekonwertowało bez najmniejszych problemów...
Hmm, ja raczej użyłam opcji "utwórz dokument PDF z dokumentów pakietu Microsoft Office" - i wszystko mi się dobrze przekonwertowało bez najmniejszych problemów...
Tak, ja też tak właśnie zrobiłam i wszystko się udało. Trzeba do tego mieć zainstalowane ABBYY Transformer 3.0. Nie mam pojęcia jak to jest z FineReaderem. Ogólnie to uważam, że z tymi programami jest jedna wielka zabawa i trzeba się bardzo natrudzić, żeby efekty były zadowalające.
lingwistka2011
08-28-2011, 21:58
Akurat ta czynność była z tego wszystkiego najprostsza, wykonałam ją zgodnie z instrukcją i się udało.
Niestety ja wykonuje ją zgodnie z instrukcją i mi się nie udaje.
alelyd1605
08-29-2011, 10:42
Jeśli chcecie konwertować pliki DOC w PDF bez programu ABBY ( i tak wygaśnie nam licencja) polcam zainstalowanie wtyczki do MS Office dla PDF.
Pliki doc można też wydrukować jako pdf za pomocą takich programów jak np. Foxit PDF printer, PDF creator, novaPDF. Programy darmowe, więc nie trzeba się przejmować, że wygaśnie darmowa licencja :)
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.