PDA

View Full Version : Witam wszystkich serdecznie!

Jakucja
06-09-2009, 16:32
Czesc! Jestem tu nowa, jak narazie tylko aspirujaca tlumaczka ;) Mam nadzieje, ze znajde tu sympatycznych ludzi i ciekawe informacje. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Jakucja
06-09-2009, 16:34
Czesc! Jestem tu nowa, jak narazie tylko aspirujaca tlumaczka ;) Mam nadzieje, ze znajde tu sympatycznych ludzi i ciekawe informacje. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

A, no i zapomnialam napisac, ze moim marzeniem sa tlumaczenia literackie z jez. wloskiego i angielskiego.

anusia8785
12-31-2009, 20:12
Cześć!
Ja również serdecznie witam na forum. Tak sobie myślę, że sporo tu nowych ludzi, od których można dowiedzieć się czegoś ciekawego na tematy związane z tłumaczeniem i nie tylko:)

Jakucja
01-05-2012, 13:41
Hej, witam wszystkich ponownie po długiej nieobecności. Dwa lata temu pisałam o tym, że marzą mi się tłumaczenia, i w końcu, około pół roku temu udało się! Tłumaczę długaśną powieść z języka włoskiego, więc będę tu pewnie często zaglądać po wskazówki i się udzielać. Pozdrawiam serdecznie!

mzywiecka
01-06-2012, 10:55
Witam wszystkich,

Jestem również nowym forumowiczem; mam nadzieję, że dzięki mLingua zdobędę podstawy pomagające rozpocząć zawód tłumacza języka angielskiego.

Nanthelin
01-06-2012, 17:52
Hej, witam wszystkich ponownie po długiej nieobecności. Dwa lata temu pisałam o tym, że marzą mi się tłumaczenia, i w końcu, około pół roku temu udało się! Tłumaczę długaśną powieść z języka włoskiego, więc będę tu pewnie często zaglądać po wskazówki i się udzielać. Pozdrawiam serdecznie!

Myślę, że to niesamowite tłumaczyć powieść! moim marzeniem jest być tłumaczem m. in. literackim. Sztuką jest napisać dobrą powieść, drugą równie ważną rzeczą jest ją dobrze przetłumaczyć, tak aby właściwie przekazać myśli i intencje autora. Życzę więc powodzenia w tłumaczeniu i dodam, że chętnie przeczytałabym powieść w Twoim tłumaczeniu :)

Jakucja
01-23-2012, 12:38
Dzięki Nanthelin, i być może przeczytasz, jeśli lubisz lekko fantazjujące klimaty. To było również moim marzeniem od dawna. Dziękuje wszystkim za miłe przywitanie!

MarV
01-23-2012, 13:12
Wow! Powieść? Niezłe wyzwanie :) Powodzenia!